.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Προβολή ταινίας: Η “Εναλλακτική λύση” του Βασίλη Τσιράκη στις “ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ”

19/02/2016 | 20:00

 

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στις 20:00, στην λέσχη «Αναιρέσεις», Ιπποκράτους 175 Εξάρχεια, θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας μικρού μήκους του Βασίλη Τσιράκη, «Εναλλακτική λύση». Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσουμε μαζί την ταινία και να συζητήσουμε μετά το τέλος της με τον δημιουργό.
Το σενάριο της ταινίας βραβεύτηκε, για τον ποιητικό ρεαλισμό του, στο διαγωνισμό του London Greek film Festival το 2014. Η ταινία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του περιοδικού Ένεκεν και της Λέσχης των Αναιρέσεων.

Το πρώτο πλάνο του έργου το σφραγίζει η αξιοποίηση του λόγου της αριστεράς και του κινήματος, από το διαφημιστικό εταιρικό λόγο. Η κάμερα «κυλάει» ακολουθώντας τον άνεργο ηθοποιό στα στενά της πόλης, «φωτογραφίζοντας» τα σημάδια της κρίσης. Τα άδεια μαγαζιά, την άπορη, τον άστεγο, την άνεργη ηθοποιό, το ψυχρό αστό και τις ουρές των ανέργων… Το εύρημα της αξιοποίησης της οθόνης σαν εργαλείο μοντάζ για τη ροή της αφήγησης παίζει το παιχνίδι πραγματικού – εικονικού. Άνεργοι ηθοποιοί είναι αυτοί, που δεν παίζουν πια στην οθόνη, αλλά την παρακολουθούν. Μια πολυεθνική παραγωγή τους επιφυλάσσει το ρόλο του κομπάρσου, όπως χιλιάδες εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια μετατράπηκαν σε ανέργους και μετέπειτα σε «ωφελούμενους», πενταμηνήτες, βαουτσεράδες…

Η τομή όμως έρχεται με το περήφανο «δεν ήρθαμε για ρόλους» στα μούτρα του επιχειρηματία της τέχνης και το πέρασμα στη δική μας αφήγηση, όπου οι άνεργοι ηθοποιοί, οι άνεργοι της πόλης, οι άστεγοι, οι μουσικοί του δρόμου συνευρίσκονται συλλογικά και σε αυτό το νέο πλαίσιο τα πρόσωπα αλλάζουν και η μελωδία πια είναι η δική μας.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
19/02/2016
Ώρα:
20:00