.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Προβολή της ταινίας “Το Κεφάλαιο” στη Λαμπηδόνα

11/06/2015 | 21:00

 

Πέμπτη 11 Ιουνίου: 9 μμ: Cine Λαμπηδόνα. Η Ομάδα κινηματογραφικών προβολών σας καλεί στην προβολή της ταινίας “Το κεφάλαιο” (Le Capital), του Κώστα Γαβρά (2012). Λίγα λόγια:

«Είμαστε σκλάβοι στο κεφάλαιο. Τρέμουμε όταν δείχνει να έχει προβλήματα. Χαιρόμαστε όταν αυξάνεται και θριαμβεύει. Ποιος θα μας μας ελευθερώσει; Μήπως θα έπρεπε να δοκιμάσουμε να το κάνουμε μόνοι μας; Αν όχι, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να γνωρίσουμε αυτούς που το υπηρετούν και να καταλάβουμε τον τρόπο με τον οποίο το κάνουν». Να ποιες είναι οι προθέσεις της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά, που μιλά για κάτι που μας αφορά όλους. Την «οικονομική κατάσταση» που μοιάζει κάτι υπερβολικά αόριστο για να ελέγχει τις ζωές τόσων χιλιάδων ανθρώπων με τόσο άμεσα τρόπο.

Το «Le capital» μας εισάγει σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι έχουν μια διαφορετική αντίληψη για την φύση του χρήματος και μέσα από την ιστορία Μαρκ Τουρνέιγ, ενός ανθρώπου που πέφτει στην μεθυστική παγίδα του, μας δείχνει μέσα από μια ιστορία μυθοπλασίας που μοιάζει επώδυνα αληθινή, τα παρασκήνια ενός κόσμου που απέχει πολύ από τον δικό μας, μα τον ελέγχει απόλυτα.
Επίκαιρη, αληθινή και φυσικά όπως πάντα πολιτική, η ταινία του Γαβρά θέτει καίρια ερωτήματα σχετικά με την οργουελική κοινωνία που οραματίζονται οι “δεξαμενές σκέψης και πολιτικής” του κεφαλαίου, και πως αυτή την κοινωνία την προωθούν σήμερα διεθνώς και στη χώρα μας.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
11/06/2015
Ώρα:
21:00
Κατηγορία Εκδήλωση: