.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συγκέντρωση και πορεία στο Ελληνικό ενάντια στα Στρατόπεδα συγκέντρωσης

18/10/2014 | 12:00

Police officers patrol a detention centre for immigrants in the Amygdaleza suburb in Athens
ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Είναι πλέον γνωστό σε όλους πως εκατοντάδες αστυνομικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν άτυπα ως στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, συσσωρεύοντας ανθρώπινα σώματα στα κρατητήρια τους σε μια προσπάθεια να κατασταλεί ,να εξαιρεθεί και σε έσχατο σημείο να δολοφονηθεί η διαφορετικότητα των νέων ταυτοτήτων που είναι αδύνατον να ενσωματωθεί. Η κράτηση πέραν του 18μηνου που έχει ήδη παγιωθεί σε κανονικότητα υποδηλώνει ρητά την αλλαγή του εξουσιαστικού παραδείγματος σε έναν ολοκληρωτισμό νέου τύπου. Τη 1η Οκτώβρη στα κρατητήρια του τμήματος του Ελληνικού τρεις μετανάστες ,των οποίων το 18μηνο είχε παρέλθει, διεκδικώντας την απελευθέρωσή τους αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν ενώ στη συνέχεια ακολούθησε εξέγερση από τους κρατούμενους η οποία κατεστάλη βίαια από την αστυνομία. Οι δύο από τους τρεις μεταφέρθηκαν σε άλλα κρατητήρια ενώ ο ένας αφέθηκε ελεύθερος.

Η επιδίωξη του κράτους να τους διατηρεί σε ένα νομικό κενό και σε μια αόριστη κράτηση, φανερώνει με τον πιο έκδηλο τρόπο την προσπάθειά του να καταστήσει αόριστη όχι μόνο την περίοδο της κράτησής τους αλλά και την ίδια τη φύση του εγκλεισμού τους. Η εξουσία λειτουργώντας σε κατάσταση εξαίρεσης αποφαίνεται περί της αξίας της ζωής τοποθετώντας την μέσα στο στρατόπεδο, επιτρέποντας ακόμα και την φυσική εξόντωση των κρατουμένων, των οποίων η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε νομικό έλεγχο. Επίσης, δεν είναι καθόλου τυχαίο πως έχει ανοίξει η συζήτηση για την παραχώρηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης και της σε ιδιώτες, επιζητώντας η φύλαξη, η κράτηση και ο έλεγχος να εισέλθει στον ανταγωνισμό κόστους-οφέλους.

Έχοντας ξεκινήσει χρόνια με τους μετανάστες μέσω του χαρακτηρισμού τους σε υπαρξιακή απειλή , το κράτος αδυνατώντας να αφομοιώσει τη διαφορά, εξαιρεί συνεχώς όλο και περισσότερα κοινωνικά κομμάτια σε μια προοπτική να διευρύνει τον χαρακτήρα των αποκλεισμένων. Η σημερινή κρατική διευθέτηση έχοντας μετατρέψει την δημοκρατία από κοινοβουλευτική σε κυβερνητική και έχοντας καταστήσει από καιρό την ακροδεξιά ατζέντα της σε μέσο συνολικής κυριαρχίας στην κοινωνία επικαλείται υποκριτικά το κράτος δικαίου απέναντι στη μετανάστευση και τις διευρυμένες κοινωνικές αντιστάσεις, αναστέλλοντας την εφαρμογή των νόμων ,παράγοντας έτσι ένα παρασύνταγμα που μόνο στόχο έχει να δείξει πως η λογική των στρατοπέδων είναι μια ρύθμιση που εμπεριέχει εν δυνάμει το σύνολο της κοινωνίας.

Με στόχο να σπάσουμε το φόβο και την τρομοκρατία που επιβάλλει το κράτος, σε μια αναμέτρηση ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης, με τους μετανάστες,

Καλούμε σε πορεία το Σάββατο 18/11, στις 12.00 στη Πλατεία Σουρμένων στο Ελληνικό.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
18/10/2014
Ώρα:
12:00
Κατηγορία Εκδήλωση: