.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συνέλευση Ενεργών Ανέργων

19/09/2016 | 19:00

Δευτέρα 19/9 στις 7μμ (Σολωμού 13, Εξάρχεια – 4ος Όροφος)

Ένας ακόμη Σεπτέμβρης ξεκίνησε, με μας να παρακολουθούμε το ίδιο έργο που παίζεται κάθε χρόνο στη ΔΕΘ με την ομιλία του πρωθυπουργού, με μπόλικη παροχολογία, με «δήθεν» μέτρα ανακούφισης των ασθενεστέρων, ενώ η πραγματικότητα μας παραμένει το ίδιο εφιαλτική τα τελευταία καταστροφικά 6 χρόνια.

Τα λουκέτα, οι απολύσεις, το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων δεν αποτελούν πλέον εξαιρέσεις κάποιου κανόνα, αλλά γίνονται η μόνιμη καθημερινότητα μας. Η τεράστια ανεργία (1,2 εκ οι άνεργοι), η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, τα 5μηνα και 8μηνα προγράμματα είναι το σύγχρονο εργασιακό τοπίο, εν’ αναμονή του νέου νόμου για τα εργασιακά (προαπαιτούμενο της αξιολόγησης). Αν σε όλα τα παραπάνω συνυπολογίσουμε τις πρόσφατες αποφάσεις για κατάργηση του επιδόματος ανεργίας και μετατροπής του σε επίδομα εργασίας (περισσότερες πληροφορίες εδώ) γίνεται αντιληπτό πως η πρόθεση της κυβέρνησης και των δανειστών (ΕΕ, ΔΝΤ) είναι να ξεμπερδεύουν μια και καλή με τη μόνιμη και σταθερή εργασία, οι μισθοί θα γίνουν επιδόματα και θα πρέπει να είμαστε κι ευχαριστημένοι με το ξεροκόμματο που θα μας πετάνε για να ζήσουμε.

Σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, με την υποχώρηση του εργατικού και του λαϊκού κινήματος, καλούμαστε να δράσουμε για να υπερβούμε την απογοήτευση, που δημιουργεί η διάψευση των προσδοκιών ενός λαού, που του έταξαν κατάργηση των μνημονίων και της λιτότητας, αλλά βιώνει ακόμα ένα νέο βάρβαρο μνημόνιο. Οι ανάγκες μας για ζωή και αξιοπρέπεια δεν μπορούν να περιμένουν την «ανάπτυξη» που έρχεται, δεν μπορούν να περιμένουν την ικανοποίηση των δανειστών.

Οι παραπάνω, αλλά και πολλοί ακόμα προβληματισμοί θα απασχολήσουν την ερχόμενη συνέλευση μας την Δευτέρα 19/9 στις 7μμ, Σολωμού 13 Εξάρχεια (4ος όροφος). Καλούμε όλους τους ανέργους, τις συλλογικότητες γειτονιάς, τις συλλογικότητες εργαζομένων και ανέργων να συμμετέχουν στη συνέλευση, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα μας για την υπεράσπιση του επιδόματος της ανεργίας, για την αντίσταση στον εργασιακό μεσαίωνα, για την διεκδίκηση άμεσων μέτρων ανακούφισης των ανέργων, αλλά κυρίως για το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΕΤΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
19/09/2016
Ώρα:
19:00
Κατηγορία Εκδήλωση: