.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συνέλευση «Ενεργών Ανέργων»

09/10/2015 | 19:00

Παρασκευή 9/10 στις 7μμ
Σολωμού 13, Εξάρχεια 4ος όροφος

Οι εκλογές έγιναν, το αποτέλεσμα διαμορφώνει το μετεκλογικό κλίμα και μετά από ένα τρίμηνο μεγάλων πολιτικών εξελίξεων βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο τοπίο που στις βασικές του κατευθύνσεις δεν έχει παρά ελάχιστες διάφορες με το παλιό. Συνέχιση του μνημονιακού μονόδρομου, μνημονιακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τσάκισμα των ελπίδων και των προσδοκιών του λαού από την ανατροπή του ΟΧΙ της 5ης Ιουλη, αποδοχή του δόγματος ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. Στην πραγματικότητα είμαστε εν αναμονή ενός δύσκολου χειμώνα, με απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου που θα διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, θα αυξήσει τα λουκέτα και τις απολύσεις, θα μειώσει κι άλλο μισθούς και συντάξεις.

Σε όλη την προεκλογική αλλά και στη μετεκλογική περίοδο δεν ακούστηκε ούτε μια κουβέντα από κυβερνητικά χείλη για τους ανέργους και τις ανάγκες τους. Δεν είχαμε καμία δέσμευση για το τι σκοπεύει να κάνει η νέα κυβέρνηση για την ανακούφιση των 1,2εκ ανέργων. Ποιο είναι το σχέδιο της για να βρούμε δουλειά, για να μην αυξηθεί περισσότερο η ανεργία από τη μνημονιακή θύελλα που έρχεται.
Σαν να μην υπάρχουμε, σαν να είμαστε αόρατοι. Κι ας αυξάνει μέρα με τη μέρα η αγωνία μας για να ζήσουμε. Το καθήκον μας για αγώνα, αντίσταση, αλληλεγγύη γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό μπροστά στη νέα εφιαλτική πραγματικότητα.

Από την εμπειρία του προηγούμενου διαστήματος και κυρίως απο τον αγώνα για τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα ΜΜΜ βγάζουμε δύο κεντρικά συμπεράσματα. Πρώτον, ότι δεν πρόκειται να μας χαριστεί τίποτα, δεν πρόκειται να κερδίσουμε ακόμα και τα στοιχειώδη για την επιβίωση μας αν δεν οργανωθούμε, αν δεν διεκδικήσουμε, αν δεν αγωνιστούμε και δεύτερον, ότι οι λύσεις στα προβλήματα μας προϋποθέτουν πολιτική βούληση και δεν εξαρτόνται απο «τεχνικά» ζητήματα.

Οι Ενεργοί Άνεργοι επιμένοντας σταθερά στην κατεύθυνση δημιουργίας μαζικού κινήματος κατά της ανεργίας καλούμε όλους τους ανέργους να συνεχίσουν τον αγώνα για δουλειά και αξιοπρέπεια, να συμμετέχουν στις επιτροπές ανέργων στις γειτονιές, να έρθουμε σε επαφή, να δράσουμε όλοι μαζί ενωτικά και αγωνιστικά.
Για να οργανώσουμε την πολύπλευρη δράση μας θα βρεθούμε την Παρασκευή 9/10 στις 7μμ στα γραφεία μας Σολωμού 13, Εξάρχεια στον 4ο όροφο.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
09/10/2015
Ώρα:
19:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση