.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Σύσκεψη για την δίκη του αστυνομικού που χτύπησε τις αγωνιζόμενες καθαρίστρεις του Υπ. Οικονομικών

12/01/2016 | 18:00

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2014, 6μμ στο καφεβιβλιωπωλείο «Λοκομοτίβα» (γωνία Σολωμού και Μπόταση)

Σύσκεψη της «Πρωτοβουλίας για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών» για την δίκη του αστυνομικού των ΜΑΤ που χτύπησε τις 2 καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών

Ενόψει της εκδίκασης της μήνυσης κατά του αστυνομικού των ΜΑΤ  Τσοκαναρίδη, ο οποίος τραυμάτισε δύο καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών τον Ιούλιο του 2014, η «Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών» καλεί την Τρίτη 12 Ιανουαρίου σε σύσκεψη εργαζόμενους, άνεργους, εργατικά σωματεία και πολιτικές συλλογικότητες στο καφεβιβλιωπωλείο «Λοκομοτίβα» (γωνία Σολωμού και Μπόταση).

Η δίκη του αστυνομικού που ορίστηκε για τις 11 Φεβρουαρίου στα δικαστήρια της Ευελπίδων αφορά στον τραυματισμό των καθαριστριών Ευαγγελίας Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα κατά την διάρκεια της ειρηνικής διαμαρτυρίας τους έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα οι εκδικητικές ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν κατά των αγωνιστριών για τη συμμετοχή τους στον πολύμηνο αγώνα ενάντια στα μνημόνια και τις απολύσεις και η ποινικοποίηση του αγώνα των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών οι οποίες πάλεψαν για την κατάργηση των μνημονίων και την ακύρωση των απολύσεών τους αποτελεί πρόκληση για κάθε ταξικό συνδικαλιστή.

Η δίκη αυτή συνδέει τους αγώνες της προηγούμενης περιόδου με τους σημερινούς αγώνες για την κατάργηση του 3ου μνημονίου και με τους αγώνες ενάντια στην κατάργηση της ασφάλισης, την λεηλασία των εργαζομένων και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία του άνδρα των ΜΑΤ που χτύπησε την Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα.

Να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών
Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών

http://dikaiosikatharistrion.blogspot.gr/

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
12/01/2016
Ώρα:
18:00
Κατηγορία Εκδήλωση: