.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Σύσκεψη φορέων και συλλογικοτήτων Δυτικής Αθήνας – Αττικής για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων

21/09/2016 | 19:00

 
Κάλεσμα σε σύσκεψη φορέων και συλλογικοτήτων της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής
για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και το νέο σχεδιασμό, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 19.00

Για δεκαετίες ολόκληρες, η Δυτική Αττική σηκώνει στις πλάτες της, σχεδόν αποκλειστικά, το δυσβάσταχτο φορτίο της διαχείρισης των απορριμμάτων του συνόλου της Αττικής. Με τέτοιο τρόπο, μάλιστα, που προκλήθηκαν ανεπανόρθωτες βλάβες στο φυσικό περιβάλλον, στην ποιότητα ζωής και στην υγεία των κατοίκων της. Προσδοκούσαμε και προσδοκούμε η κατάσταση αυτή να πάρει οριστικά τέλος.

Και όμως: βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την έγκριση του νέου περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Αττικής και τίποτα δε μαρτυρά ότι βαδίζουμε σε μια ουσιαστική αλλαγή κατεύθυνσης. Αντίθετα: όλα δείχνουν ότι η πρόθεση που υπάρχει είναι να συνεχίσει η Δυτική Αττική να αποτελεί τον κύριο αποδέκτη των απορριμμάτων της Αττικής. Με πιο χαρακτηριστική την επιλογή της συνέχισης της λειτουργίας και της επέκτασης των δραστηριοτήτων στην εγκατάσταση της Φυλής.

Αυτό δεν πρόκειται να το ανεχθούμε!

Οι κάτοικοι της Φυλής έκαναν την αρχή, έχοντας συγκροτήσει εδώ και μερικούς μήνες το συντονισμό των πολιτών και των συλλογικοτήτων της. Εκτιμούμε ότι αυτό το βήμα θα πρέπει να το ακολουθήσει η δημιουργία μιας ακόμη πιο πλατιάς συσπείρωσης, που θα αγκαλιάζει ολόκληρη την κοινωνία της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, με σκοπό μια ριζική αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ, στη βάση του δημόσιου χαρακτήρα της διαχείρισης, της αποκέντρωσης, της πρόληψης, της προδιαλογής και της ανακύκλωσης των υλικών, του δίκαιου επιμερισμού των όποιων βαρών της διαχείρισης. Και που, γι αυτό το λόγο, δεν θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση της Φυλή στις μελλοντικές υποδομές διαχείρισης.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε όλους τους φορείς, τις συλλογικότητες και τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής

σε ανοικτή σύσκεψη για την αποτελεσματικότερη οργάνωση των δράσεών μας,την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, στις 19.00, στο ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων (Λ. Φυλής 146)
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ
oxi.xyta.filis@gmail.com
f/b: Xωματερή ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ
τηλ. επικοινωνίας: 6977093009 – 6948836189

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
21/09/2016
Ώρα:
19:00