.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

“ΤΙΡΡ – Το οικονομικό ΝΑΤΟ προ των πυλών!” στην Εργ. Λέσχη Ν. Σμύρνης

31/10/2015 | 19:30

Η ΕΛΝΣ και “Το Περιοδικό” διοργανώνουν συζήτηση με θέμα:
“ΤΙΡΡ – Το οικονομικό ΝΑΤΟ προ των πυλών!”

Σάββατο 31/10 στις 19:30

Το «οικονομικό NATO» προ των πυλών!

Οι ζωές μας υπό τον πλήρη έλεγχο των πολυεθνικών και οι νέοι γεωπολιτικοί συσχετισμοί

Τον Ιούλιο του 2013 στην Ουάσινγκτον, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανακοίνωσαν την αρχή των διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία που θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο ροής του κεφαλαίου διεθνώς, τον ρόλο των κρατών και των μεταξύ τους σχέσεων. Πρόκειται για τη, διαβόητη πλέον, Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων, γνωστή με τα αρχικά TTIP, μια συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ το περιεχόμενο της οποίας είναι αντικείμενο συζητήσεων που διεξάγονται στα κρυφά!

Η ΤΤΙΡ δεν είναι, απλώς, «μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που στοχεύει στην πολυεπίπεδη οικονομική ανάπτυξη». Πρόκειται για μια συνολική επίθεση του υπερεθνικού κεφαλαίου ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα, στους μισθούς, στην υγεία, στην παιδεία, στο περιβάλλον, στην ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων, στην ασφάλεια των τροφίμων, στον πολιτισμό, στα όποια υπολείμματα του κράτους πρόνοιας, στα προσωπικά δεδομένα, στην ελευθερία στο Διαδίκτυο.

Η υπογραφή της συμφωνίας που θα επιτρέψει στις αμερικανικές πολυεθνικές να ασκούν ανεξέλεγκτη επιχειρηματική δραστηριότητα στο σύνολο των χωρών της Ε.Ε., απομονώνοντας ταυτόχρονα την Κίνα, Ρωσία, Ινδία, έρχεται ως αντεπίθεση και ταυτόχρονα απόπειρα εμπέδωσης της αμερικανικής κυριαρχίας στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς, ύστερα από την ανάδυση των BRICS.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
31/10/2015
Ώρα:
19:30
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Εργατικη Λέσχη Ν. Σμύρνης
Ελ. Βενιζέλου12 & Αιγαίου + Χάρτης Google

Διοργανωτής

Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης