.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Τρίκαλα, εκδήλωση: Η αλληλεγγύη, η Συνδικαλιστική Δράση και η Ελευθεροτυπία … ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ

10/01/2016 | 18:00

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Η αλληλεγγύη, η Συνδικαλιστική Δράση και η Ελευθεροτυπία … ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ». Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν εκπρόσωποι ομοσπονδιών εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ) και τον τύπο και θα γίνουν παρεμβάσεις από μέλη τοπικών σωματείων και συλλογικοτήτων.

Θυμίζουμε πως, το καλοκαίρι του 2014 οι απλήρωτες καθαρίστριες του Νοσοκομείου προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, κλήθηκε η επιθεώρηση εργασίας και υπήρξε συμπαράσταση από αγωνιστές/ στριες, συνδικαλιστές, συλλογικότητες, σωματεία, συνδικαλιστικές παρατάξεις και οργανώσεις, ενώ το όλο θέμα πήρε ευρεία δημοσιότητα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης (και όχι μόνο), φανερώνοντας την ασυδοσία, και την τρομοκρατία της εργοδοσίας.

Στις 11 Ιανουαρίου (μετά από αναβολή ενός μήνα) δικάζονται στα Τρίκαλα συνδικαλιστές, αγωνιστές/ στριες, αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων και δημοσιογράφοι, που δημοσίευσαν κείμενα για το συγκεκριμένο θέμα. Η δίκη γίνεται μετά από μήνυση του εργολάβου καθαριότητας του Νοσοκομείου κατά εννιά (9) συνολικά ατόμων για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τη νεολαία, τον κόσμο των κινημάτων και κάθε πολίτη που θέλει να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους, να συμμετέχουν στη συζήτηση.

Την Δευτέρα 9/1 στις 9:00π.μ. συμπαραστεκόμαστε στους 9 διωκόμενους κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, με μαζική συγκέντρωση στα Δικαστήρια Τρικάλων.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 9 ΔΙΚΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ ΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
10/01/2016
Ώρα:
18:00
Κατηγορία Εκδήλωση: