.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Φεστιβάλ Αναιρέσεις στο Ηράκλειο

19/09/2014 | 16:00 - 23:55

3€
Φεστιβάλ Αναιρέσεις στο Ηράκλειο

Φεστιβάλ Αναιρέσεις στο Ηράκλειο! 19-20 Σεπτέμβρη στο πάρκο Γεωργιάδη

“Κάνουμε θόρυβο και αυτό είναι γεγονός!”

Δελτίο τύπου

Στην Ελλάδα της καπιταλιστικής κρίσης και της κοινωνικής καταστροφής, το σύστημα μιλάει για μια χαμένη γενιά. Τηλεοπτικές περσόνες, πληρωμένοι κονδυλοφόροι, όλο το πολιτικό σύστημα της υποταγής βαφτίζει τον σημερινό μεσαίωνα «success story» που ήρθε για να μείνει και να ορίσει τις ζωές και το μέλλον μας. Ωστόσο, απέναντι σε όλο αυτό το συμφερτό ένα κύμα αντίστασης έχει αρχίσει να αναπτύσσεται και να εισβάλλει στο κυρίαρχο σκηνικό τα τελευταία χρόνια. Εκατομμύρια άνθρωποι γνώρισαν για πρώτη φορά τις πλατείες, τους δρόμους και τις διαδηλώσεις. Τοπικές συνελεύσεις, εργατικές λέσχες και εν γένει εγχειρήματα κοινωνικής αυτο-οργάνωσης και συλλογικής διαχείρισης ξεπροβάλλουν καθημερινά. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι για να αλλάξει η σημερινή κατάσταση πρέπει να αφήσουν τις λογικές ανάθεσης και να αναλάβουν οι ίδιοι δράση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα της έντονης αμφισβήτησης της υπάρχουσας κατάστασης αλλά και της αναζήτησης για άλλα ιδανικά και αξίες, η νεολαία Κομμουνιστικής Απελευθέρωση και το Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση διοργανώνουν το φεστιβάλ ‘Αναιρέσεις’ στο πάρκο Γεωργιάδη στις 19-20 Σεπτέμβρη. Σε πείσμα των νόμων της αγοράς το φεστιβάλ οργανώνεται χωρίς χορηγούς και διαφημίσεις. Στοχεύει στη προβολή της δυνατότητας ύπαρξης μιας νέας κοινωνίας της συλλογικότητας και της συνεργασίας στο σήμερα. Στις εκδηλώσεις και τις συναυλίες, καλούμε κάθε νέο και νέα, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη. Όχι απλά για να παρευρεθούν, όχι απλά για να μας στηρίξουν οικονομικά, αλλά για να γνωριστούμε, να μοιραστούμε τις αγωνίες, τα όνειρα και τις κραυγές μας, να στοχαστούμε για το σχέδιο που θα αλλάξει την κοινωνική πραγματικότητα, θα ανατρέψει τη βαρβαρότητα, το σχέδιο με το οποίο η αμφισβήτηση θα μετατραπεί σε πολιτική αποφασιστικότητα και θα συντρίψει τον κόσμο της απόγνωσης που μας επιβάλλουν.

Πολιτικές εκδηλώσεις για τα τοπικά κινήματα, την δημοκρατική μετάλλαξη της κοινωνίας και την Αριστερά στις προκλήσεις της εποχής, θεματικά περίπτερα, συζητήσεις, δρώμενα, προβολές και συναυλίες με τους Χατζηφραγκέτα και τους Alan Dalon (the big Band) την Παρασκευή και κρητικό γλέντι με τους Γιώργη Μανωλάκη, Μαρία Φασουλάκη, Γιώργη Γιανναδάκη και Γιώργη Σταυρακάκη το Σάββατο.

Αυτά και άλλα πολλά στις Αναιρέσεις 2014 στην πόλη του Ηρακλείου στις 19-20 Σεπτέμβρη!

Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη

18:00 – workshop: ένας χρόνος από τη δολοφονία του Π. Φύσσα | η άνοδος του φασισμού στην Ελλάδα
εισηγητές: Πετράκης Γιάννης (νΚΑ), Παυλίδη Λυδία (ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου)

19:30 – προβολή: ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε., (infowar production)

19:30 – εκδήλωση: Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και κινήματα αντίστασης
ομιλητές: Κυριακάκης Γιάννης (περιφερειακός σύμβουλος – Ανυπόταχτη Κρήτη), Ανδρίτσος Θάνος (μέλος ΚΣ της νΚΑ)

Συναυλίες

21:30 ΧΑTΖHΦΡΑΓΚΕΤΑ

23:00 ALAN DALON the big band |Φασουλάκη Βαγγελιώ, Αλεξάκης Σωτήρης, Βέργος Νίκος και οι Παπαϊωάννου Γιώργος, Κουρουπάκης Στέφανος, Παπαδουράκης Βασίλης

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
19/09/2014
Ώρα:
16:00 - 23:55
Κόστος:
3€
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, , ,

Διοργανωτής

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και ν.Κ.Α. Ηρακλείου
Email:
nar.hrakleio@gmail.com
Ιστότοπος:
http://nkahrakleio.blogspot.gr/

Χώρος Διεξαγωγής

Πάρκο Γεωργιάδη
Πάρκο Γεωργιάδη, Δημοκρατίας
Ηράκλειο,