.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Γιορτή της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη

25/06/2016 | 20:00

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!

Το Σάββατο το βράδυ στις 25 Ιουνίου, η εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη μας καλεί, όλες και όλους, σε μια μεγάλη Γιορτή που ετοιμάζει στην Αθήνα.

Η Γιορτή της Εργατικής Αλληλεγγύης έρχεται χρονικά μέσα σε πολύ μεγάλα γεγονότα. Δυο μέρες πιο πριν, στις 23 Ιούνη, γίνεται το δημοψήφισμα στη Βρετανία που έχει ήδη προκαλέσει τεράστια κρίση στην κυρίαρχη τάξη, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα. Την επόμενη μέρα, στις 26 Ιούνη ακολουθούν οι εκλογές στην Ισπανία, που θα ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο αστάθειας αλλά και συζήτησης για το πώς προχωράει η Αριστερά.

Και βέβαια, εκείνο το διάστημα θα κλείνει ένας χρόνος από το δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Μια μάχη που πήραν πάνω τους και οργάνωσαν με αποφασιστικότητα χιλιάδες αγωνιστές του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς, εξασφαλίζοντας τη σαρωτική νίκη του ΟΧΙ. Μια μάχη που οι πρωταγωνιστές της συνεχίζουν να δίνουν σήμερα σε όλα τα μέτωπα, σε πείσμα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεψε το μεγαλειώδες ΟΧΙ σε ένα ντροπιαστικό «ναι σε όλα».

Η Εργατική Αλληλεγγύη έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο σ’ αυτή τη μάχη. Βοήθησε να συσπειρωθεί ο κόσμος της βάσης της Αριστεράς απέναντι στις παλινωδίες και την αποχή των ηγεσιών της, ιδιαίτερα ο κόσμος στις εργατογειτονιές που ανέβασε το ποσοστό του ΟΧΙ στο 82%! Αναβάθμισε το περιεχόμενο της καμπάνιας προβάλλοντας τα αντικαπιταλιστικά αιτήματα της διαγραφής του χρέους, της κρατικοποίησης των τραπεζών, της ρήξης με ευρώ-ΕΕ, του εργατικού ελέγχου. Επηρέασε όχι μόνο το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα αλλά και τη συνέχεια. Οργανώνοντας τις μάχες που ακολούθησαν ενάντια σε όλα τα μνημόνια, παλιά και νέα, τροϊκανά και ρατσιστικά. Προβάλλοντας ταυτόχρονα τη συνολική εναλλακτική στρατηγική πέρα από τα όρια της ρεφορμιστικής διαχείρισης.

Στις 25 Ιούνη λοιπόν, φιλοδοξούμε η Γιορτή της Εργατικής Αλληλεγγύης να γίνει μια μεγάλη συνάντηση για όλη την Αριστερά και τους μαχητές του ΟΧΙ!

Παλέψαμε – και συνεχίζουμε να παλεύουμε – μαζί, γιορτάζουμε όλες και όλοι μαζί!

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΝΗ, 8μμ, ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ (σταθμός ΗΣΑΠ Θησείου)

Η Γιορτή θα ανοίξει με τη συζήτηση:

Ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα το εργατικό κίνημα και η αντικαπιταλιστική αριστερά προχωράνε!

Χρίστος Αργύρης, γιατρός, μέλος ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσ. Γεννηματάς

Νίκος Γεωργίου, πρόεδρος της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ

Πάνος Γκαργκάνας, ¬διευθυντής της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη

Μασούντ Καχάρ, επιτροπή προσφύγων Ελληνικού

Άννα Κωνσταντακάκη, δημοσιογράφος ΕΡΤ

Κώστας Παπαδάκης, Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, και μελος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

και θα συνεχίσει με συναυλία

•Τhe Sexy Christians •The Mighty Mezz

•Dj Set Renegade Instruments

Η Γιορτή της Εργατικής Αλληλεγγύης θα γίνει στο δροσερό και φιλόξενο κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, στον πεζόδρομο της Ερμού στο Θησείο. Με σπιτικά φαγητά, εκλεκτά ποτά, μουσικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες που συμμετέχουν αφιλοκερδώς σ’ αυτή τη μεγάλη εκδήλωση.

Προμηθευτείτε προσκλήσεις για τους φίλους και τους συναδέλφους σας.

•    Η πρόσκληση κοστίζει 10 ευρώ, 5 ευρώ για άνεργους και μαθητές, και περιλαμβάνει φαγητό και ποτό.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
25/06/2016
Ώρα:
20:00
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,

Χώρος Διεξαγωγής