.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


H ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά το ΚΚΕ: «ψωμί, σουβλάκι και Γιάννη Βαρουφάκη»!


ask-question-1Γιώτα Ιωαννίδου

Διαβάσαμε ένα σχόλιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την πολιτική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

‘’Όταν πριν 3 μήνες καταψήφιζες σε όλες τις σχολές της χώρας το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ γιατί είχε «ρηχό περιεχόμενο» αλλά τώρα δεν είχες κανένα πρόβλημα να κατέβεις σε συλλαλητήριο με σύνθημα «ψωμί, σουβλάκι και Γιάννη Βαρουφάκη».

Λες εντάξει. Είναι η φύση του μέσου ενημέρωσης, η χαλαρότητα, η ελευθεριότητα και το δικαίωμα για μια κουβέντα παραπάνω, πιθανά από πρωτοετείς νέους φοιτητές, μέσα στον οίστρο μιας αντιπαράθεσης.

Όμως όταν τελικά βλέπεις ότι αυτό είναι αναδημοσίευση από το Ριζοσπάστη, όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου το κάθε τι που δημοσιεύεται περνάει από έγκριση και κόσκινο, τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά.

Υπάρχει κάποιος σοβαρός άνθρωπος, κομμουνιστής ή μη, που να θεωρεί ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι με τον Βαρουφάκη, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το ΔΝΤ ή την ΕΕ, ακόμη και με τον ..βασιλιά;

Πολλές κριτικές διατυπώνονται για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι περισσότερες λένε τούτο: Είναι μια δύναμη αγωνιστική, έντιμη, μαχητική, αλλά βιαστική, υπερ-αριστερή, υπερ-επαναστατική και συνήθως άδικη και υπερβολική στην κριτική της στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ.

Εμείς δε συμμεριζόμαστε αυτή την κριτική, χωρίς να παραγνωρίζουμε πως έχουμε τις ευθύνες μας και πως υπάρχουν σοβαρές ανεπάρκειες που μπορεί να δικαιώνουν κάποιες πλευρές της.

Αυτά που γράφει ο Ριζοσπάστης όμως, ανήκουν σε άλλη σφαίρα. Αυτή της κοινής και πανικόβλητης ψευδολογίας.

Η ιστορική εφημερίδα ενός ιστορικού κομμουνιστικού κόμματος στα χέρια ανεύθυνων ανθρώπων, τυπικών γραφειοκρατών και μίζερων μικρο- ιδιοκτητών! Πολύ κρίμα!

Απολαύστε μερικές ακόμη ‘’σοβαρές’’ πολιτικές κατηγορίες για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

‘’Οταν την ώρα που ο Βαρουφάκης δηλώνει για τη διαπραγμάτευση «συμφωνούμε με το 70% του μνημονίου και 30% μέτρα του ΟΟΣΑ», εσύ -ΑΝΤΑΡΣΥΑ- καλείς τους φοιτητικούς συλλόγους να στηρίξουν αυτήν τη διαπραγμάτευση εντός των τειχών της ΕΕ’’ (…)

‘’Οταν δίπλα στα πανό και τις σημαίες σου έχεις στην ίδια αλυσίδα όλη την αφρόκρεμα της «εθνικής ενότητας» και, άσχετα με το περιτύλιγμα, ενώνεις και εσύ τη φωνή σου με την υπόλοιπη αντιπροσωπεία της «εθνικής αντιπροσωπείας», όπως ο τέως «Βασιλιάς» Κοκός, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος κ.ά.’’ (…)

Το να μπει κανείς σε μια προσπάθεια αντίκρουσης των παραπάνω θα ήταν τουλάχιστον υποτιμητικό.

Θα θέσουμε ωστόσο ένα μόνο πολιτικό ερώτημα:

Εντάξει, ας ξεχάσουμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσωρινά. Έκανε πράγματι την επιλογή να προτείνει παρέμβαση σε όλες τις λαϊκές συγκεντρώσεις, όχι βέβαια για στήριξη της κυβέρνησης, αλλά με την πεποίθηση ότι μόνο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα με σημαίες στους αγώνες ‘’όχι σε νέο μνημόνιο-διαγραφή χρέους- έξοδος από ευρώ και ΕΕ’’, μπορεί να απαντήσει στους εκβιασμούς. Μπορεί να κρίνει κανείς αν έπραξε σωστά ή όχι.

Το ΚΚΕ γιατί χρειάστηκε ένα μήνα για να κάνει μια συγκέντρωση και να πάρει θέση πάνω στα φλέγοντα αυτά ζητήματα; Η τοποθέτηση και κινητοποίηση για τα ζητήματα χρέος, ευρώ, μνημόνια είναι αναγκαία για να ζήσει η εργατική τάξη και ο λαός ή είναι χρήσιμη τότε και μόνο που μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο κριτικής στο ΣΥΡΙΖΑ;

Θα ήταν νόμιμη μια πολιτική απάντηση που θα στηριζόταν σε άλλες πολιτικές ιεραρχήσεις και κριτήρια

Αντί αυτής βλέπουμε κοινό ψέμα, διαστρέβλωση, συκοφάντηση και καλλιέργεια ενός άχαρου ενδο-αριστερού φανατισμού.

Ποιος αλήθεια έχει ανάγκη καταφυγής σε αυτή τη μέθοδο; Μήπως αυτός που δεν έχει καμία απολύτως εμπιστοσύνη στις δικές του πολιτικές προσεγγίσεις και για αυτό ακριβώς το λόγο βιάζεται να σηκώσει σκόνη, καπνό και τοίχους που θα σταματούν ή θα δηλητηριάζουν κάθε συζήτηση και την αναγκαία -όσο ποτέ άλλοτε σήμερα- κοινή δράση;Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 52.00% ( 15
Συμμετοχές )13 σχόλια στο “H ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά το ΚΚΕ: «ψωμί, σουβλάκι και Γιάννη Βαρουφάκη»!

  1. kwstas

   η ευγενεια σου ταιριαζει με το επιπεδο αντιπαραθεσης του ΚΚΕ

   Reply
  2. Ηλέκτρα

   «Αυτή της κοινής και πανικόβλητης ψευδολογίας», που ως τέτοια έχει ανάγκη από υποστηρικτές με το δικό σου ήθος.

   Reply
 1. αλήθειας

  και άλλη ξεφτίλα από το ΚΚΕ. Κρίμα, αλλά αυτό είναι το ΚΚΕ: Λάσπη και ψέμμα.

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Συγνώμη ρε ΑΝΤΑΡΣΥοι, αξιώνατε να περάσει στο ντούκου η κατάπτυστη στάση γλειψίματος- στήριξης («διακριτικά» όμως, μη μας πάρουν και πολύ πρέφα) του ΣΥΡΙΖΑ και της συγκυβέρνησής του με τη συμμετοχή σας στις φιλοκυβερνητικές «αυθόρμητες» διαδηλώσεις; Ας τα πάρουμε όμως ένα-ένα.
  Λέει η κυρία Ιωαννίδου:
  «Πολλές κριτικές διατυπώνονται για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι περισσότερες λένε τούτο: Είναι μια δύναμη αγωνιστική, έντιμη, μαχητική, αλλά βιαστική, υπερ-αριστερή, υπερ-επαναστατική και συνήθως άδικη και υπερβολική στην κριτική της στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ.» Θα σας βόλευε μια τόσο «σκληρή» κριτική είναι αλήθεια, αλλά μάλλον δεν πάσχετε από υπερεπαναστατικότητα, μην ανησυχείτε. Το «μεταβατικό πρόγραμμά» σας εκτός του ότι είναι μια διαχειριστική κευνσιανής κατεύθυνσης πρόταση στο έδαφος του καπιταλισμού, προϋποθέτει και μια «αριστερή» κυβέρνηση να το υλοποιήσει- κι έρχεται και δένει εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ (έστω και με ολίγη ακροδεξιά από ΑΝΕΛ). Επίσης για την πολιτική εντιμότητα του ο οπορτουνισμός (βασικός φορέας του οποίου πλέον είναι το μόρφωμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μετά το πέρασμα του αδελφού σας κόμματος ΣΥΡΙΖΑ στην σοσιαλδημοκρατία) ως χώρος δε φημίζεται ιστορικά. Θα μπορούσε πολύ πρόχειρα εδώ κανείς να ανατρέξει σε πλήθος παραδειγμάτων- ενδεικτικά, αν δεν κάνω λάθος, παρεμβαίνετε από κοινού με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ σε μόνιμη βάση εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε πάμπολλους εργασιακούς χώρους κυρίως του Δημοσίου και δη της εκπαίδευσης, τη στιγμή που προσπαθείτε να πείσετε (με περιορισμένη επιτυχία μάλλον) ότι τον αντιπολιτεύεστε…
  Παρακάτω βέβαια η κυρία Ιωαννίδου δείχνει να χάνει την αυτοκυριαρχία της όταν μιλάει για «ψευδολογία του Ρ», κι αφού πρώτα την παίρνει κι ο πόνος για την «ιστορική» εφημερίδα του «ιστορικού» ΚΚ, συνεχίζει πετώντας το μπαλάκι στο ΚΚΕ.
  Όχι, όμως. Να μείνουμε λίγο στην ουσία που τόσο εύκολα προσπερνάει η κυρία Ιωαννίδου. Εδώ και χρόνια, τουλάχιστον από την αρχή της κρίσης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελεί συνεχές του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι σαν εξωκομματική συνιστώσα, κάτι σαν εξωκοινοβουλευτική «Αριστερή Πλατφόρμα ΣΥΡΙΖΑ», πράγμα που έχει παραδεχτεί εμμέσως ακόμα και το ίδιο το ΝΑΡ. Λίγο η όσμωση στις πλατείες, λίγο η «κοινή δράση» παντού που κατέληγε μέχρι και σε κοινά ‘»σχήματα» με το ΣΥΡΙΖΑ, λίγο οι κοινές υποστηρίξεις σε δημοτικές εκλογές, λίγο ο ρόλος του «λαγού του ΣΥΡΙΖΑ» διάφορων ΑΝΤΑΡΣΥωτών (λέγε με Δελαστίκ, Παπακωνσταντίνου, Χαραλαμπόπουλο, Μπιτσάκη, Ρούση κοκ), λίγο η κοινή ανάλυση της κρίσης, οι κραυγές για την «υποτέλεια στη Μέρκελ» και το Δ’ Ράιχ (τι άλλο μου θυμίζουν αυτά να δεις…) σας φέραν να είστε ουρά, κολαούζοι (ή αν προτιμάτε πιο αποστασιοποιημένα, συμπληρωματική δύναμη) του ΣΥΡΙΖΑ. Ως τέτοια λοιπόν πήγατε στις φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις, που οργανώνονταν μάλιστα και από τις ίδιες τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ πέρα από τα επικοινωνιακά ‘αυθόρμητα». Όπως πήγαινε στη δεκαετία του ’90 το ΣΕΚ στις εκδηλώσεις του αδελφού του κόμματος ΠΑΣΟΚ (που το ψήφιζε κιόλας «χωρίς αυταπάτες») μπας και κόψει καμιά ενίσχυση ή πουλήσει καμιά Εργ. Αλληλεγγύη, πριν το χρίσετε «αντικαπιταλιστικό» κι αυτό στα πλαίσια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (άλλο ένα δείγμα πολιτικής εντιμότητας). Μάλιστα για επικοινωνιακούς λόγους βαφτίσατε τις φιλοκυβερνητικές συγκεντρώσεις «λαϊκά συλλαλητήρια» έτσι γενικώς. Έχοντας πανηγυρίσει κι εσείς για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Γενάρη («Νίκη του λαού» δε λέγατε;) ξέρατε ΑΚΡΙΒΩΣ πού συμμετέχετε και πήγατε ακριβώς σαν πολιτικοί εφαψίες να τριφτείτε με τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ για να γλείψετε τα πιο καθυστερημένα αντανακλαστικά τους («για όλα φταίει η Μέρκελ» κλπ), κάνοντας γαργάρα τη συγκυβέρνηση με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ (μπράβο ανοχές και κατανόηση οι «αντικαπιταλιστές»!), ΑΘΩΩΝΟΝΤΑΣ τον αγαπημένο σας ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του, ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΕΝΟΙ με τις επιλογές και τις διεθνείς συμμαχίες του (εξού και κατάπιατε το ΔΝΤ), τασσόμενοι με τους «ομπαμιστές» απέναντι στους «μερκελιστές». Φτάσατε σε τέτοιο σημείο κατάντιας ώστε στη θέση του έτσι κι αλλιώς ρεφορμιστικού «μεταβατικού προγράμματος» που μας σερβίρατε προεκλογικά να βάλετε ουσιαστικά το ξεφτιλισμένο ‘πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» του ΣΥΡΙΖΑ, και να τον «πιέζετε» να το εφαρμόσει, να παλεύετε δηλ. όχι ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ, (μπα, τέτοιους «μαξιμαλισμούς» μόνο το ΚΚΕ παλεύει), όχι για κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων (επίσης μόνο το ΚΚΕ), αλλά για να δωθούν τα ψίχουλα που έταξε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ! Τόσος «αντικαπιταλισμός» δεν αντέχεται ρε σεις… αλλά ως γνωστόν, άμα ξεκινήσεις τις «εκπτώσεις» ο κατήφορος δεν έχει τέλος… Δικαίωμά σας βέβαια, ούτε συζήτηση. Έχετε μούτρα όμως και πιάνετε στο στόμα σας και το ΚΚΕ και το Ριζοσπάστη; Λίγη τσίπα δε βλάπτει!

  Reply
  1. Βαγγέλης

   Ειλικρινά η όλη κριτική σου πατάει σε λάθος βάση. Στο ότι κρίνεις βάσει της τηλεόρασης και του πως αυτή παρουσίασε -για δικούς της λόγους- τις συγκεντρώσεις. Αλλά καμία σχέση δεν είχε με την πραγματικότητα αφού η πλειοψηφία του κόσμου φώναζε για να μην γίνει βήμα πίσω και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέσα σε αυτό το κλίμα προσπάθησαν να ενισχύσουν την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμβιβαστεί και ότι δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες για το ρόλο του. Εσύ πάλι μια ζωή θα κράζεις από την ασφάλεια της περιχαρακωμένης συγκέντρωσής σου, χωρίς αντιπαραθέσεις και ευκαιρίες για ζύμωση του κόσμου…

   Reply
 3. Γιωργος

  Αν δεν κάνω λάθος όταν πριν τις εκλογές βλέπατε το ΣΥΡΙΖΑ να σας παίρνει φαλάγγι ο Γ.Γ Κουτσουμπας υποστήριξε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στη βουλή φιλολαϊκά μετρά το ΚΚΕ θα τα υπερψηφίζει ! Σωστό κατά τη γνώμη μου και τακτικά ώστε να μην εμφανίζεστε σαν δύναμη στείρου αρνητισμού και να τσιμπήσετε κάνα ψιφαλακι παραπάνω αλλά ορθό και πολιτικά αφού τα όποια μετρά ανακούφισης των λαϊκών μαζών έρθουν δεν μπορεί παρά να είναι ευπρόσδεκτα από το εργατικό κίνημα .
  Στη βουλή λιπών μαζί με το ΣΥΡΙΖΑΚΟ δεν έχεις πρόβλημα να ψηφίζεις εκτός της βουλής όμως στο κίνημα στον εργασιακό χώρο στη πορεία δεν θες να βλέπεις κανέναν θες να περιφερείς αυτάρεσκα το κομματικό πανό σου κάνοντας βολτουλες στην Αθηνά μπράβο επαναστάτη μου εσύ .
  Πάμε τώρα παρακάτω το μεταβατικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ρεφορμιστικό και εντος του καπιταλισμού . Φυσικά είναι Μ – Ε – Τ –Α –Β-Α -Τ – Ι-Κ-Ο ! που σημαίνει ότι ένα μέρος του μπορεί να υλοποιηθεί εντος του καπιταλισμού και ένα άλλο ΟΧΙ , το ΚΚΕ με το να μην πρωτινή απόλυτος τίποτα για το σήμερα ποιον ρολό επιτελεί άραγε ?

  Reply
 4. Ηλέκτρα

  «Το ΚΚΕ γιατί χρειάστηκε ένα μήνα για να κάνει μια συγκέντρωση και να πάρει θέση πάνω στα φλέγοντα αυτά ζητήματα;» Και γιατί ένα από τα πιο φωναχτά σημεία της ομιλίας του γραμματέα ήταν «να έρθει στη βουλή η συμφωνία στο EU με ονομαστική ψηφοφορία για να δούμε ποιοι από τους βουλευτές της κυβέρνησης, που δήθεν διαφωνούν, θα ψηφίσουν»; Αυτό μας καίει; να δούμε τι θα κάνει η «αριστερή πλατφόρμα»; Και γιατί εμείς δεν γράφουμε, πως αφού με την ίδια ένταση το ίδιο ζητάνε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ, το ΚΚΕ είναι «συνεχές» τους; Να το γράψουμε, έτσι απλά και ψευδώς, όπως οι ίδιοι από τον Δεκέμβρη του 2008, μιλάνε και γράφουνε για διάφορα «συνεχή». Αλλά, δεν το κάνουμε, γιατί εμείς δεν έχουμε κανένα «μοναστήρι που πρέπει ναν΄ καλά». Είχαμε και έχουμε άλλες προτεραιότητες.

  Reply
 5. Ανώνυμος

  Δεν ξέρω αν μέσα στις προτεραιότητες που λες συγκαταλέγεται και η υπεράσπιση της «κυβέρνησης της αριστεράς» (με ολίγη από εθνικισμό ΑΝΕΛ), αν κρίνω απ’ τις τοποθετήσεις σας πάντως (δίκην αυτόκλητων συνηγόρων) θίγεστε λες και είστε ΣΥΡΙΖΑίοι- εκτός κι αν έτσι νιώθετε…
  Τώρα, αν και κανείς δεν απάντησε στα παραπάνω, η μομφή ότι το ΚΚΕ χρειάστηκε «ένα μήνα για να πάρει θέση», ξέρετε όλοι σας ότι είναι κάλπικη και προφανώς συνειδητά τη διαδίδετε όσο μπορείτε:
  Το ΚΚΕ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΗΔΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ θέση για το τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τι σήμαιναν για το λαό οι δεσμεύσεις του απέναντι στο κεφάλαιο, τα σούρτα-φέρτα στα διεθνή φόρα και θινκ τανκς του κεφαλαίου, στο Μπρούκινγκς και στο Σίτι του Λονδίνου, στον Πάπα και στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ της Ιταλίας, τα διαπιστευτήριά του και το «χρίσμα» από το ΣΕΒ όταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έσπερνε αυταπάτες (που ακόμα και σήμερα σπέρνει- στον ίδιο τον κόσμο της πρώτα απ’ όλα). Το βράδυ των εκλογών η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δεν μπορούσε απ’ τη χαρά της να συγκρατηθεί πανηγύριζε για δήθεν «νίκη του λαού» ενώ το ΚΚΕ που τάχα «δεν έπαιρνε θέση» (κατά τις επιθυμίες της κυρίας Ιωαννίδου και της «Ηλέκτρας») στην ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα και το σχηματισμό της νέας συγκυβέρνησης έλεγε μεταξύ άλλων:

  «…(σημ. η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ) Είναι ψήφος που περιέχει προσδοκία μειωμένων απαιτήσεων και αυταπατών για το χαρακτήρα της ΕΕ. Δεν είναι ψήφος συνολικής αποδοχής και απαίτησης για ικανοποίηση των πραγματικών σύγχρονων εργατικών λαϊκών αναγκών. Ως ένα βαθμό είναι ψήφος υπό αίρεση, υπό εξέταση της πορείας της νέας κυβέρνησης, η οποία, ανάμεσα στα αντίθετα συμφέροντα κεφαλαίου – μισθωτών και άλλων λαϊκών δυνάμεων, ΘΑ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ [σημ. η υπογράμμιση δική μου].
  Εκφράζει σε μεγάλο βαθμό και την ΑΠΑΤΗΛΗ ΕΛΠΙΔΑ ότι η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ακολουθήσει φιλολαϊκή πολιτική. Το ΚΚΕ εκτιμούσε και εκτιμά ότι η διαμόρφωση σήμερα κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα κινηθεί στις ΙΔΙΕΣ ΡΑΓΕΣ του ευρωμονόδρομου, των υποχωρήσεων και συμβιβασμών, των δεσμεύσεων προς το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό για το λαό και τη χώρα μας. Η νέα συγκυβέρνηση παίρνει τη σκυτάλη της αντιλαϊκής πολιτικής για να εξασφαλίσει και μέσα από το πακέτο Ντράγκι ρευστότητα στο κεφάλαιο, χωρίς αποκατάσταση των απωλειών της κρίσης.(…)»

  Αυτό είναι «δεν παίρνω θέση» ή αντίθετα είναι η ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση που διατυπώθηκε απέναντι στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαρχής; Η συνέχεια βέβαια είναι γνωστή- το μεν ΚΚΕ να είναι πρακτικά η μόνη αντιπολίτευση, χωρίς να φοβάται να πάει κόντρα με το κοινό αίσθημα ευφορίας των πρώτων ημερών, τη στιγμή που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έτρεχε στις φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις για να κάνει «αντιπολίτευση» στήριξης της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση (που έκανε για λογαριασμό της αστικής τάξης βέβαια).
  Όσο για την ονομαστική ψηφοφορία, προς τι τόσο άγχος; Φοβάστε μην ξεμπροστιαστούν οι σύντροφοί σας -και καλά διαφωνούντες- του ΣΥΡΙΖΑ; Φοβάστε μην τυχόν και δεν φτιαχτούν νέα αναχώματα συγκράτησης του λαού στα πλαίσια του συστήματος;
  Όσο για το καθαρά ΣΥΡΙΖΑιϊκο (τύπου ΑΥΡΙΑΝΗΣ- άλλωστε τελευταία μόνο τέτοια χρησιμοποιεί) «επιχείρημα» ότι το ίδιο ζητάνε και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, θα ‘πρεπε να ντρέπεστε και μόνο που το είπατε, έστω κι αν τελικά «δεν το υιοθετείτε»: Το ίδιο είναι να εγκαλούν δήθεν το ΣΥΡΙΖΑ αυτοί που έκαναν τα ίδια πριν και το ίδιο το ΚΚΕ που στάθηκε αταλάντευτα στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαού με θέσεις κοφτερές και πεντακάθαρες απέναντι σε ΚΑΘΕ αντιλαϊκό μέτρο απ’ όποια κυβέρνηση κι αν προωθήθηκε;
  Συμπερασματικά, το αν ένας πολιτικός χώρος είναι «συνεχές» με κάποιον άλλο εξαρτάται από τη στάση του ενός προς τον άλλο, τις σχέσεις μεταξύ τους, το αν υπάρχει (αμοιβαία ή μη) στήριξη, το αν παρεμβαίνουν από κοινού σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, τις ιδεολογικοπολιτικές συγγένειες, τον τρόπο ανάγνωσης της πραγματικότητας, την επιχειρηματολογία τους, το αν οι πολιτικές τους προτάσεις -παρά τις όποιες διαφορές και την όποια φρασεολογία- κινούνται πρακτικά στο έδαφος του καπιταλισμού. Εν προκειμένω, στην περίπτωση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ η σχέση βγάζει μάτι.

  Reply
  1. Ηλέκτρα

   Δηλαδή οι ανώνυμοι αρθρογράφοι του «Ρ» δεν ακολουθούν τον τρόπο της ΑΥΡΙΑΝΗΣ, όταν γράφουν όσα γράφουν (πχ στο συγκεκριμένης κοπής άρθρο που απαντά η Γ.Ι.) για τη στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όχι μόνον τώρα, αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα από το 2011. Και για να διαβάζουμε καλά ελληνικά, πρόσεξε σε παρακαλώ τη λέξη «ψευδώς» μπας και κατανοήσεις το πραγματικό νόημα..

   Reply
   1. Ανώνυμος

    γιατι αργησε 1 μηνα;;;;γιατι 1 μηνα ειναι πανω η κυβερνηση του κομματος με το οποιο πριν ελαχιστα χρονια συνεργαζοσασταν….το κκε δεν προτρεχει των εξελιξεων….ο λαος πιστευε πριν 1 μηνα οτι ο τσυριζα θα φερει τη ρηξη και την ανατροπη, οποτε μια συγκεντρωση του κκε θα ηταν ακαιρη…οταν ομως με την υπογραφη της αιτησης παρατασης της δανειακης συμβασης φανηκε ξεκαθαρα σε καθε καλοπιστο και αληθινο αριστερο (γιατι οι τεως και οψιμοι πασοκοι του συριζα τον στηριζουν ακομα) οτι ο τσυριζα ειναι στην πραξη τα ιδιια σκατα με τους προηγουμενους, ηταν η καταλληλη στιγμη για το κκε να ξεμπροστιασει την απατη…τι δεν καταλαβαινετε;;;

    Reply
    1. Ανώνυμος

     το κκε εχει βγαλει το μαρξισμο στην παρανομια.μπουρδολογια και ξανα μπουρδολογια. το κομμα που δεν θελησε να παρει τη θεση του προεδρου στο ΕΚΑ (κατι σαν ΓΓΕΕδηλαδη ) με κοινο προγραμμα σε συγκεκριμενα σημεια μαζι με ανταρσυα και συριζα. Φυσικα για να μην μολυνθει απο οπορτουνιστικα στοιχεια. Ενω ταυτοχρονα παλευει για διακομματικα σωματεια! Λες και οι εργαζομενοι θα κλαινε απο την πικρα τους αν δεν δουν Ν.Δ- Πασοκ στο προεδρειο. Την ιδια στιγμη αν τους αποκλεισουν απο το σωματειο ελαφοκυνηγων θρακης μιλανε για συμπαιγνια των αλλων κομματων!!
     Μαρξισμος αλα Μαίλη! φοβερο!

     Reply
 6. St;efanos

  ¨οποιος συντηρεί τις αυταπάτες που σπέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, περιορίζει το κίνημα σε αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ και τίποτε παραπάνω,
  Ουσιαστικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζεται στην αυταπάτη να πιεσει τον ΣΥΡΙΖΑ για να πάει πιο «Αριστερά» η ιστορική εμπειρία διδάσκει ότι οσοι μπήκαν σε αυτή την λογική στρώνουν το χαλί για να εδραιωθεί η σοσιαλοδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα . και βοηθούν και μετατρεπουν το κίνημα σε ουρά της Σοσιαλοδημοκρατίας.
  Γιαυτό ΚΚΕ κράτα γεράμε την ξεκάθαρη πολιτική που έχεις , και σε καμια περίπτωση μην γίνεις το αριστερό δεκανίκι της πολιτικής διαχείρησης που επαγγελέται ο ΣΥΡΙΖΑ , και ψιλοσιγοντάρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την συμμετοχή της στις συγκεντρώσεις στηριξης της κυβέρνησης Συριζα-ΑΝΕΛ στο Σύνταγμά.

  Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.