.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αυτο-μπουγέλωμα για τον πόνο του άλλου


Bvl_HvZIgAAf9JPBvl_HvZIgAAf9JPΑυτο-μπουγέλωμα για τον πόνο του άλλουΓράφει ο εικόνομιστ

Αν ένας πολιτικός μπουγελωθεί από πολίτες, είναι ‘’τρομοκρατική ενέργεια’’. Αν όμως μπουγελωθεί από μόνος του, τότε είναι λυτρωτική πράξη, που συμβάλλει στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων.

Η νέα μόδα που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και εξαπλώνεται ταχύτατα στην Ευρώπη με τη μέθοδο ‘αεροπλανάκι’, έφθασε και στην Ελλάδα.

Διάφοροι –επίδοξοι ή μη- διάσημοι αυτομπουγελώνονται, συμβάλλοντας υποτίθεται στην ευαισθητοποίηση του ‘κοινού’ για διάφορα κοινωνικά ή ατομικά προβλήματα.

Στη Μύκονο και στα τηλεοπτικά πλατό, τα παγωμένα μπουγέλα δίνουν και παίρνουν, συμβάλλοντας ενδεχομένως και στη στήριξη της θεωρίας του Δαρβίνου περί ελλείποντος κρίκου…

Φαίνεται ότι ο καπιταλισμός διατηρεί κάποιες δυνατότητες ‘αυτορρύθμισης’:
Φανταζόμαστε τον Πρετεντέρη, τον Πορτοσάλτε, τον Μπάμπη και άλλους πάσχοντες, να βγάζουν απ’ τον κόπο τους πολίτες που τους συναντούν στο δρόμο. Διάφορους φιλελέδες, που σκίζουν τα ρούχα τους για την ιδιωτικοποίηση του νερού, να το ξοδεύουν καθαρτικά επάνω τους. Των οικιών ημών εμπιπραμένων από τον ΕΝΦΙΑ, υμείς μπουγελώνεστε. Στην Ιαπωνία άλλοτε κάνανε χαρακίρι…

Η αλληλεγγύη εκφυλίζεται σε αλτρουϊσμό και φιλανθρωπία των σελέμπριτι, η ‘ανάθεση’ και η …’υποκατάσταση’ διαφημίζουν ότι ο αγώνας είναι περιττός.

Στο Πέραμα, το Κερατσίνι και στις γειτονιές της ανεργίας, έχουμε κάθε λόγο να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον: Δύο μόδιστροι αυτο-μπουγελώθηκαν στην Ψαρρού, ενώ ήδη ο Παύλος Σταματόπουλος(;), καθώς διαβάζουμε, προσκάλεσε τους Δούκισσα Νομικού, Κατερίνα Στικούδη, Κατερίνα Καινούργιου, Ελένη Μενεγάκη, Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Σάκη Ρουβά, Γιώργο Λιάγκα – Φαίη Σκορδά, Μάρκο Σεφερλή Έλενα Τζαβαλιά, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Ελένη Τσολάκη, Δημήτρη Παπανώτα, Νίκο Αναδιώτη και Δημήτρη Αλεξάνδρου να κάνουν το ίδιο.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 8
Συμμετοχές )



2 σχόλια στο “Αυτο-μπουγέλωμα για τον πόνο του άλλου

  1. Ανώνυμος

    Για ελληνική προσαρμογή: Γιαούρτι για τον πόνο του άλλου…

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.