.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Συνδικάτα Μπουρκίνα Φάσο: Να δυναμώσει ο οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων


606x340_287256Ανακοίνωση 23 συνδικάτων της Μπουρκίνα Φάσο για τις εξελίξεις:

Είναι αναγκαίο να δυναμώσουμε τον οργανωμένο αγώνα των εργαζομένων

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα evrensel.net

Μετάφραση: Σεΐτ Αλντογάν*

23 συνδικάτα που προέρχονται από την Γενική Ένωση Εργασίας της Μπουρκίνα Φάσο (CGT.B), την Εθνική Συνομοσπονδία Εργαζομένων της Μπουρκίνα Φάσο (CNTB), την Ένωση Συνομοσπονδιών της Μπουρκίνα Φάσο (CSB) καθώς και ανεξάρτητα συνδικάτα, έχουν δημιουργήσει από κοινού το μέτωπο «Ένωση Συνδικαλιστικής Δραστηριότητας» και εξέδωσαν ανακοίνωση – διακήρυξη. Σ’ αυτήν δηλώνουν την αντίθετη στάση τους ενάντια στους στρατιωτικούς που πήραν την κυβέρνηση, ύστερα από 27 χρόνια δικτατορίας του Blaise Compaore.

Η Ένωση ανακοινώνει τα παρακάτω:

BourkinaFaso-3Από τις δολοφονίες και την καταστροφή ιδιωτικών και δημόσιων αγαθών, του δημόσιου πλούτου, μέχρι την πολύχρονη δικτατορία του Compaore, οι ευθύνες βαρύνουν την κυβέρνηση που υπήρχε. Ταυτόχρονα η ίδια ευθύνεται και για το Σύνταγμα που καταπατήθηκε με κάθε έννοια. Γι’ αυτό η κυβέρνηση εκείνη πρέπει να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της. Όσοι άνοιξαν πυρ ενάντια στο λαό στη διάρκεια των εξεγέρσεων, πρέπει να λογοδοτήσουν. Καλούμε τις λαϊκές μάζες και τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους.

Η κατάργηση του νομοσχεδίου που πάρθηκε πίσω καθώς και η παραίτηση του Compaore, αποτελούν εν μέρει νίκη των αγώνων που κόστισαν τη ζωή δεκάδων ανθρώπων. Η Ένωσή μας καταδικάζει απερίφραστα την προσπάθεια εκμετάλλευσης αυτής της νίκης απ’ τα τσιράκια του καθεστώτος. Αυτοί που μέχρι τώρα υπηρέτησαν τον Compaore, αυτοί που τον υποστήριξαν, τον προστάτεψαν και οργάνωσαν τη διαφυγή του από τη χώρα, τώρα διεκδικούν ηγετικό ρόλο, υποδυόμενοι την ηγεσία που θα οδηγήσει την χώρα στη δημοκρατία. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε!

*Ανταποκριτής στην Ελλάδα/Αθήνα της ημερησίας εφημερίδας EVRENSEL και του τηλεοπτικού καναλιού HAYAT

.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.