.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Γ. Σταθάκης: ‘’Κάντο όπως ο Σίσι’’


Abdel_fattah_al_sisi1Είναι λογικό να επικεντρώνεται η προσοχή στην ομιλία του Πρωθυπουργού στη συνάντησή του με τον δικτάτορα της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και ειδικά στο στόχο και τη βεβαιότητά του ότι «οι διμερείς οικονομικές Ελλάδας – Αιγύπτου θα αναπτυχθούν δυναμικά»

Έλα όμως που εκείνος ο Γ. Σταθάκης είναι εξαιρετικά πιο ευθύς και μεστός στις παρεμβάσεις του, χωρίς …αριστερά κόμπλεξ και περικοκλάδες.

Μιλώντας στο Επιχειρηματικό Συνέδριο Ελλάδας-Αιγύπτου ο Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είπε μεταξύ των άλλων:

«Η Ελλάδα αποτελεί τον κατεξοχήν πόλο σταθερότητας» σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης και σημείωσε ότι η Αίγυπτος έχει εξασφαλίσει τη σταθερότητα, αλλά και η Ελλάδα έχει σταθερότητα μέσα στην ευρωζώνη και ξεκινάει ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο βασισμένο στη διεύρυνση της εξαγωγικής βάσης, στην εξειδίκευση εργατικού δυναμικού και πλήθος πλεονεκτημάτων».

Το πιάσατε;

Η μεν Αίγυπτος την εξασφάλισε ήδη τη σταθερότητα, κατά τον Υπουργό. Σιγή νεκροταφείου ελέω στρατιωτικής αιμοσταγούς χούντας…

Αλλά…. αλλά… Και η Ελλάδα δεν πάει πίσω. Μπορεί να μην έχει ήδη εξασφαλιστεί όπως η Αίγυπτος, όμως μέσα στην ευρωζώνη την έχει τη σταθερότητά της.

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς;

Το θαυμασμό για τη σταθερότητα που έχει επιβάλλει η χούντα;

Ή μήπως, τον παραλληλισμό της σταθερότητας μιας δικτατορίας με τη σταθερότητα που εξασφαλίζει η ευρωζώνη;

Όπως και νάχει, ο κύριος Υπουργός μας βοήθησε πάλι να θυμηθούμε: Η λιτότητα  ευδοκιμεί σε χούντες. Και η μάχη για το ψωμί ανθίζει  με το πάθος για τη  δημοκρατία και την ελευθερία.

Π.Μ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.