.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μεγάλη διαδήλωση κατά Ομπάμα -Σύγκρουση με την κυβερνητική απαγόρευση (Βίντεο)


sygkroysi-obama725Με αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα υποδέχτηκε ο ελληνικός λαός τον εκπρόσωπο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Μπ. Ομπάμα.

Το “απεφασίσαμεν και διατάσσομεν” φέτος, μέρες Πολυτεχνείου πάλι, δεν είχε την υπογραφή του Ζαγοριανάκου αλλά της κυβέρνησης Τσίπρα -ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.

Χιλιάδες όμως λαού, σωματεία, συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι, νέοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, πολιτικές οργανώσεις και αγωνιστές έσπασαν στην πράξη την απαγόρευση συγκεντρώσεων διεκδικώντας την πορεία προς το άντρο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, την αμερικάνικη πρεσβεία.

Η πορεία ανέβηκε τη Σταδίου, όπου στο ύψος της Κολοκοτρώνη – Αμερικής (“στο σύνορο της Αμερικής”, που έλεγε και η αλησμόνητη αντίστοιχη αστυνομικη απαγόρευση κατά την επίσκεψη Μπους το 1991) είχαν παραταχθεί κλούβες και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές, διεκδίκησαν το δικαίωμα στην πορεία επιχειρώντας να σπάσουν τον κλοιό.

Στη σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής που ακολούθησε συμμετείχαν συνδικαλιστές, μέλη της ΕΑΑΚ, αγωνιστές του κινήματος, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα ΜΑΤ, που ψέκασαν με χημικά (απαγορευμένα σε καιρό πολέμου) και βομβάρδισαν με κρότου λάμψης τους διαδηλωτές, χτύπησαν από πολλές μεριές δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες.

 

 

 

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 5
Συμμετοχές )



13 σχόλια στο “Μεγάλη διαδήλωση κατά Ομπάμα -Σύγκρουση με την κυβερνητική απαγόρευση (Βίντεο)

    1. Αλέξης

      Ναι δεν έγινε μαζική πορεία, ούτε χτύπησαν τα ΜΑΤ. Μοντάζ είναι… Και ο Ομπάμα είναι φίλος μας ε;

      Reply
      1. H. T.

        Εγινε μια υποτονική πορεία 500 ατόμων, άντε και άλες 5-6 χιλ. του ΠΑΜΕ, αυτή ήταν η “μαζική αντίδραση του Λαού” των ραγιάδων στην “επίσκεψη” του μεγάλου αφεντικού.
        Τα ΜΑΤ “χτύπησαν” τους εθελοντές καρπαζοεισπράκτορες, σύμφωνα με το καθιερωμένο τελετουργικό. Αμα δεν έχεις δυνάμεις, δεν πας σε σύγκρουση που είναι δεδομένο ότι θα τις φας, εκτός αν το έχεις αναγκη, η σε κάνουν ό,τι θέλουν οι χαφιέδες – ξέρεις εκείνοι, που από καιρό σε καιρό σε ξυλοφορτώνουν και μετά σου λένε…”μας συγχωρείτε, ήταν λάθος”!.
        Και κυρίως με μόλις πεντακόσιους από πίσω σου, είσαι πολύ αποδυναμωμένος για οτιδήποτε, πολυ λιγότερο για ..επαναστατική βία!
        Αυτλη ελιναι η κατάσταση του κινήματος.
        Αλλά, μ’ αρέσει που κάποιοι έβλεπαν ΄στις 25/1/2015 και …”αριστερή στροφή”!
        Αμα ζεις σε “εικονική πραγματικότητα” ….τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!

        Reply
        1. H. T.

          …και …όχι, δεν είμαι οακκείτης – με τον …TRUMP είμαι!

        2. Ανώνυμος

          H.T., έχεις θέμα αδερφέ! Συνδυασμός παράνοιας και ψέμματος, αυτός είσαι!

          Και το ότι γουστάρεις τραμπ (και χίλαρι να γούσταρες ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ), είναι το κερασάκι!

          Για την ιστορία: 5.000 κόσμος στο Πολυτεχνείο (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΛΑΕ, αναρχικοί) και άλλες 6-7.000 κόσμο το ΚΚΕ. Λίγος; Λίγος στα 3.500.000 κατοίκους της Αθήνας.

          Φτάνει αύτό; Ούτε για ζήτω! Επρεπε όμως να γίνει; ΕΠΡΕΠΕ και ξανά, ΕΠΡΕΠΕ!

          Ήσουν εκεί Η.Τ.; ΟΧΙ! Αϊντε λοιπόν καβατζότυπε και παρτάκια χώσου στο κρεβατάκι σου και κάνε προσευχή στον τραμπ

        3. H. T.

          Tα νούμερα, που σου είπα είναι δικές μου εκτιμήσεις από αυτά, που ΕΙΔΑ γιατί ήμουν εκεί….., μην προτρέχεις. Μπροστά μου παρελάσατε, κι αν δεν ήταν και οι 150-200 του γκρούπ “ΛΑΕ και …λοιπές δημ. δυνάμεις, θα φαινόσασταν ακόμη πιο λίγοι.
          Προσγειωθείτε!

        4. PL

          Τα είδα κι εγώ, ήμουν στην Ομόνοια. Γύρω στις 4000 κόσμος από το Πολυτεχνείο με παλμό ζωντάνια νεολαία. Γύρω στις 5000 από την Ομόνοια.

        5. Ανώνυμος

          εσύ προσγειώσου φίλε μου! Εστω και συμβολικές οι συγκρούσεις, είναι πολύτιμες!

          4-5.000 κόσμος κυρίως φοιτητικοί συλλογοι, σωματεία και μαζικότατο μπλοκ ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και μετά αναρχία, ΕΕΚ και ΛΑΕ) ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ και άλλες 5-6.000 κόσμος του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ.

          ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ Η ΧΙΛΑΡΙ είναι αδέρφια και ζάμπλουτοι! Οπως αδέρφια είναι οι εθνικιστές και οι κοσμοπολίτες: Υπηρετούν τις τράπεζες και τους πλούσιους.

        6. Ανώνυμος

          Οι εθνικιστές του ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥ Τραμπ είναι αδερφάκια των κοσμοπολιτών της Χιλαρι. Και οι δύο μαζί, αβαντάρετε τις τράπεζες και τους πλούσιους.

          ΤΣΙΡΑΚΙΑ των πλουσίων είστε

  1. ΝΙΚΟΣ

    “..το άντρο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.. την αμερικάνικη πρεσβεία”
    Για λίγο νόμιζα πως εννοούσατε το Μέγαρο Μαξίμου

    Reply
    1. λαθραναγνώστης

      Το Μαξίμου είναι απλό πρακτορείο.

      Reply
  2. θεόδωρος Σαμιωτάκης

    Ο απλός λαός δεν ήταν εκεί αλλά οι οργανωμένες δυνάμεις έκαναν οτι καλύτερο μπορούσαν.Κατέβηκαν με οτι είχαν κ δεν είχαν κ έκαναν κ μια συμβολική σύγκρουση.Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η απουσία ορισμένων δυνάμεων.Πχ η πλεύση ελευθερίας.Οργανωτική αδυναμία ή επιλογή να μην τσαντιστεί η πρεσβεία;

    Reply
  3. ΓΚ

    Μια χαρά κόσμο είχε,με δεδομένη την μεγάλη αστυνομοκρατία,το κλείσιμο σταθμών,και τη γενική τρομοκρατία των ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες.
    Η πορεία του Πολυτεχνείου είχε σίγουρα 4000 (και βάλε) κόσμο.

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τουλάχιστον προσπάθησε να κάνει κάτι το παραπάνω,δεν περιορίστηκε στη βόλτα του ΠΑΜΕ (όπου πάλι είχε αλυσίδες με μέτωπο προς τα υπόλοιπα μπλοκ κι όχι προς τα ΜΑΤ),ούτε στην καταγγελία δια ντουντούκας του ΚΚΕ-ΜΛ..
    Για ΛΑΕ τι να πω,μου θύμησε πάρα πολύ την πορεία ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ το 2014,όπου μπροστά στα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ (τότε) ήταν πάλι ο Λαφαζάνης και προσπάθησε να “διαπραγματευτεί” με τον αρχιδοιμιρίτη κι αμέσως μετά το μπλοκ της “Νεολαίας σύριζα”, σπρώχτηκε για 10 δεύτερα με τα ΜΑΤ,έφαγε μια φυσουνιά και διαλύθηκε κακήν κακώς.Ακριβώς αυτό έγινε και χθες.Μόνο που οι μωβ σημαίες αντικαταστάθηκαν με κίτρινες και κόκκινες κι ο Λαφαζάνης δεν είναι βουλευτής.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.