.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Κοτσιφάκη και στους κάθε λογής Κοτσιφάκηδες


kotsifakisΆννα Μπαχτή

Με άρθρο του ο κ. Κοτσιφάκης, πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ, στην Εφημερίδα των Συντακτών, κατακεραυνώνει τον κ. Λιάκο για το υπόμνημά του, που αφορά την αναδιάρθρωση της Μέσης εκπαίδευσης,  κατηγορώντας τον πως εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις. Θυμίζουμε ότι ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ είναι τώρα σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, μέλος της 12μελούς επιτελικής ομάδας εμπειρογνωμόνων  για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ καθώς και διορισμένο μέλος από τον Υπουργό στην 36μελή επιτροπή διαλόγου του κ. Λιάκου.

Καταγγέλλει ότι οι απόψεις Λιάκου, “κινούνται στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης ατζέντας” και ότι, «αν εφαρμόζονταν, θα οδηγούσαν στο ξεθεμελίωμα όσων θετικών αλλαγών έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια και στην επαναφορά των ταξικών φίλτρων στην εκπαίδευση». Επίσης, πληροφορεί τους αναγνώστες ότι η “επιτροπή του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου, παρέδωσε στο ΥΠΠΕΘ το Μάιο του 2016 τις προτάσεις, που διαμορφώθηκαν από τις υποομάδες ή κατατέθηκαν στην διάρκεια του διαλόγου, χωρίς βεβαίως στο σύνολό τους  να δεσμεύουν όλα τα μέλη της επιτροπής’.

Ποιον κοροϊδεύει;

Ο κ. Κοτσιφάκης ως στέλεχος πλέον του Υπ. Παιδείας, αφού πολύ γρήγορα μεταπήδησε στο κυβερνητικό επιτελείο διορίστηκε από τον Υπ. Παιδείας μέλος της επιτροπής για τον προσχηματικό διάλογο για την Παιδεία, με επικεφαλής τον κ. Λιάκο. Συγχρωτιζόταν με όλους τους παρατρεχάμενους, που συνωστίζονται στα τραπέζια των εθνικών διαλόγων και κατήγγειλαν τις “ισχνές μειοψηφίες – συντεχνίες” που εμποδίζουν το θεάρεστο έργο της μεταρρύθμισης της Παιδείας, όταν τα εκπαιδευτικά σωματεία, οι αδιόριστοι και οι φοιτητικοί σύλλογοι κινητοποιούνταν για να εμποδίσουν τις διαδικασίες του εθνικού διαλόγου, που οδηγούν στην υποταγή του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών στις επιταγές των μνημονίων του ΟΟΣΑ, της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Με πολλά χρόνια υπηρεσίας στη Δημόσια Εκπαίδευση και στο συνδικαλισμό γνωρίζει πάρα πολύ καλά το βιογραφικό του κ. Λιάκου, ως ανθρώπου του Σημίτη, υποστηρικτή της μεταρρύθμισης Γιαννάκου, όταν το φοιτητικό κίνημα χτυπιόταν ανελέητα στους δρόμους για την υπεράσπιση του δημόσιου Πανεπιστήμιου και του άρθρου 16. Οι απόψεις του ήταν γνωστές και παρόλα αυτά αποδέχθηκε να γίνει μέλος της επιτροπής αυτής.

Το πόρισμα του Εθνικού διαλόγου  που παραδόθηκε στον Υπουργό Παιδείας  το Μάιο του 2016 περιγράφει ακριβώς το ίδιο σχέδιο με αυτό του Υπομνήματος της 1/9/2016 με πιο αναλυτικές οδηγίες εφαρμογής. Το πόρισμα του εθνικού διαλόγου δεν αποτελεί, όπως αφήνει να εννοηθεί ο κ.Κοτσιφάκης, ένα άθροισμα ιδεών των διαφόρων υποομάδων, αλλά είναι μία ενιαία συνεκτική πρόταση άκρως συντηρητικής αντιδραστικής και εκ βάθρων αναδιάρθρωσης του δημόσιου σχολείου. Διαλύει το σχολείο, βάζει οριστικά ταφόπλακα στο μαζική δημόσια εκπαίδευση, εξοβελίζει βίαια χιλιάδες μαθητές στην κατάρτιση από τα 16 τους, προτείνει ακριβώς την ίδια δομή 4ετούς γυμνασίου και 2ετους ελιτίστικου Λυκείου σκληρών εξετάσεων, κατά τα πρότυπα του απολυτήριου IB. Διαμορφώνει όρους εργασιακής γαλέρας για τους εκπαιδευτικούς με αξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολείων και  υπακούει στους όρους της δημοσιονομικής προσαρμογής και του κόφτη στα δημόσια αγαθά.

Το σχολείο που περιγράφεται έχει τη σφραγίδα της στρατηγικής της ΕΕ,  της έκθεσης του ΟΟΣΑ του 2011 και του κεφαλαίου. Υλοποιεί τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Επειδή θεωρούμε αυτονόητο πως ο αρθρογράφος συμμετείχε στην ομάδα της ΤΕΕ, οφείλουμε να του επισημάνουμε ότι στο πόρισμα, στη σελ 35, επισημαίνεται πως αντίστοιχη επεξεργασία με το ΓΕΛ θα υπάρξει και για το Τεχνικό και Επαγγελματικό Λύκειο. Δηλαδή τα ίδια θα ισχύσουν και στο ΕΠΑΛ.

Πολύ αργά δεν βγαίνει να καταγγείλει τον κ. Λιάκο ως νεοφιλελεύθερο, όταν κι ο ίδιος ήταν σε αυτούς που επεξεργάστηκαν τα πορίσματά του; Αν διαφωνούσε, όφειλε να τα καταγγείλει από τότε Όφειλε να καταγγείλει και τον Υπ. Παιδείας, που τα αποδέχεται ως βάση για συζήτηση, και δίνει εντολή στον κ. Γαβρόγλου να  προωθήσει όλα τα πορίσματα στη Βουλή για συζήτηση, προκειμένου να προχωρήσουν στη νομοθέτηση του 3ετους στρατηγικού σχεδίου για την Παιδεία. Όλα τα υπόλοιπα είναι υποκρισία, αφού μάλιστα γίνονται μόνο ύστερα από τις αντιδράσεις που ξεσηκώθηκαν μετά  τη δημοσίευση του υπομνήματος Λιάκου στη 1/9.

Ο κ. Κοτσιφάκης στο άρθρο του υπερασπίζεται την πολιτική του Υπ. Παιδείας, όταν  για έβδομη χρονιά μετράμε μηδανικούς διορισμούς και χιλιάδες αναπληρωτών οδηγούνται στην απόλυση,  όταν συγχωνεύτηκαν δεκάδες τομείς και ειδικότητες στα ΕΠΑΛ, όταν με τις εγκυκλίους του Υπουργείου κλείνουν ολιγομελή τμήματα τομέων και ειδικοτήτων, Ομάδων προσανατολισμού και κατευθύνσεων στα ΓΕΛ.

Όταν οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες στοιβάζονται σε 27αρια τμήματα, όταν  με τις πολλαπλές αλλαγές στις αναθέσεις, την εγκύκλιο για τα προγράμματα και την κατάργηση του 3ωρου για τους υπεύθυνους εργαστηρίων, οι εκπαιδευτικοί οδηγούνται σε κινητικότητα και  πολλαπλές μετακινήσεις.

Από τη τωρινή του θέση θεωρεί ότι είναι θετικά μέτρα η μαθητεία, οι Περιφερειακές Επιτροπές που θα καθορίζουν τους τομείς των ΕΠΑΛ με βάση τις ανάγκες της αγοράς και όχι με τις επιθυμίες των  μαθητών, ενώ δύο χρόνια πριν ήταν ακραίος νεοφιλελευθερισμός. Τα σχολεία γονατίζουν από την υποχρηματοδότηση και εκείνος είναι ικανοποιημένος γιατί συγκρατείται ο προυπολογισμός στο 2,8% του ΑΕΠ, αλλά δε μας λέει πόσο μικρότερο είναι αυτό το ΑΕΠ.

Όσο και αν προσπαθεί να χρησιμοποιήσει ένα αντιμνημονιακό λόγο στην περιγραφή των προηγούμενων μέτρων και των συνεπειών τους στο δημόσιο σχολείο, στην πράξη έχει αναλάβει ρόλο στην υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης. Ο χειρότερος όμως ρόλος του είναι πως αξιοποιώντας την προηγούμενη θέση του, ως πρόεδρος της ΟΛΜΕ, βάζει πλάτη στην απαξίωση του συνδικαλισμού και διογκώνει την απογοήτευση.

Ο κ. Κοτσιφάκης, όμως, με τη μεγάλη πείρα του γνωρίζει καλά ότι το εκπαιδευτικό κίνημα  έχει μεγάλη  εμπειρία σκληρών αγώνων και συγκρούσεων με αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις παλιότερα αλλά και πρόσφατα με την αξιολόγηση, διαθεσιμότητα κλπ. Έχει καθυστερήσει, έχει ανατρέψει πολιτικές και έχει αχρηστέψει νόμους ακόμη και αν έχουν ψηφιστεί. Για αυτό και επιχειρεί να προκαλέσει σύγχυση και στάση αναμονής  στον κλάδο αθωώνοντας  τον Υπ. Παιδείας και την κυβέρνηση και φορτώνοντας το αντιδραστικό σχέδιο σε προσωπικές απόψεις του κ. Λιάκου. Όταν η συνέντευξη αυτή δίνεται λίγες μέρες επίσης πριν τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά συμβούλια είναι φανερό  επιχειρεί να δώσει χέρι βοηθείας στην παράταξή του των ΣΥΝΕΚ  που καταγγέλλουν το πόρισμα Λιάκου   ως δικής του έμπνευσης και όχι ως κατεύθυνση του Υπ. Παιδείας που εναρμονίζεται πλήρως με την εφαρμογή του 3ου μνημονίου και της έκθεσης του ΟΟΣΑ 2011 και Ε.Ε στη δημόσια εκπαίδευση.

Ο λόγος είναι και πάλι στον κλάδο  με τη ανασύνταξη τη συσπείρωση στα σωματεία για μέτωπο με τους συναδέλφους της Πρωτοβάθμιας, τους γονείς, τους μαθητές μας και τους φοιτητές. Στους μαχητικούς αγώνες χτίζονται οι προϋποθέσεις ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου. Αυτό  το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής φοβάται η κυβέρνηση και ο κ. Κοτσιφάκης, αυτό το δρόμο οφείλουμε να ακολουθήσουμε για να μην ανεχτούμε στον 21ο αιώνα με τη τεράστια ανάπτυξη της γνώσης, της τεχνολογίας και της επιστήμης, η παιδεία των παιδιών μας να γυρίσει χρόνια πίσω, ενώ μπορούν να απολαμβάνουν ολόπλευρη μόρφωση, σύγχρονο, ενιαίο, 12χρονο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο με όλα τα παιδιά σε αυτό, χωρίς αποκλεισμούς. Για να μην ανεχθούμε το μέλλον τους να είναι η σύγχρονη δουλεία, χωρίς δικαιώματα. Για να μην ανεχτούμε οι εκπαιδευτικοί να τσακίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα και η ζωή μας.

Μπαχτή Άννα
μέλος Δ.Σ ΟΛΜΕ
με τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Δ.Ε.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 73.00% ( 10
Συμμετοχές )



27 σχόλια στο “Μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Κοτσιφάκη και στους κάθε λογής Κοτσιφάκηδες

  1. λαθραναγνώστης

    Κοτσιφάκης! Ακόμα ένα άξιο τέκνο του ΣΥΡΙΖΑ που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον βοήθησε να καταλάβει μια πολυπόθητη κηβερνητική καρέκλα!

    Reply
    1. κ.

      αν κάποιος βοήθησε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την κυβέρνηση είναι το ΚΚΕ με τη γραμμή ότι μόνο που μπορεί να ελπίζει ο λαός είναι να βγάλει συμπεράσματα. Και τι κάνει μετά το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε όλες τις απεργίες-κινητοποιήσεις βάζει το ΠΑΜΕ να ψηφίζει μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ σε γραμμή εκτόνωσης της λαϊκής οργής και εκφυλισμού των αγώνων.
      Φυσικά για όσα γράφει το άρθρο κουβέντα δεν μπορεί να πει το τρολ υπηρεσίας του ΚΚΕ.

      Reply
        1. κ.

          Χοντροκομμένος είναι ο σαχλαμάρας που βάζει σε όποιο άρθρο βρει πρόχειρο “στηρίξατε το ΣΥΡΙΖΑ, σας ξέρουμε” και άλλες τέτοιες αρλούμπες.

        2. Ανώνυμος

          Μπορεί να ενοχλεί η διαπίστωση ότι στηρίξατε το ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι η αλήθεια, αντιμετώπισέ το λοιπόν αντί να το γυρνάς στα μπινελίκια

        3. Ανώνυμος

          τόσο χοντροκομένα ψευτης και κοματόσκυλο τουΚΕ ανώνυμε;;

        1. Ανώνυμος

          τι πίνω; ΟΧΙ πάντως τα ληγμένα που πίνεις εσύ λαθραναγνώστη, και γράφεις τέτια ψέμματα!

        2. λαθραναγνώστης

          Ότι δεν πίνεις “ληγμένα” είναι φανερό.
          Στα ληγμένα έχει εξασθενίσει η δράση τους και δεν προκαλούν τέτοιες παραισθήσεις σαν τις δικές σου!

      1. λαθραναγνώστης

        Όποιος δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου, θυμάται πολύ καλά την συμπόρευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε απεργία διαρκείας της ΟΛΜΕ το 13 πάνω στις πανελλαδικές. Και θυμάται πολύ καλά και την αξεπέραστη ατάκα εκείνης της ανεκδιήγητης συνδικαλίστριας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι δεν έχει σημασία η συμμετοχή αλλά η απεργία!

        κ. δεν είναι καθόλου αρλούμπα ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στήριζε με τα μπούνια τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και στους θεατρινισμούς του Τσίπρα με την διαπραγμάτευση . Άσχετα αν τώρα που τον φάγαμε στη μάπα, προσπαθείτε να αποσιωπήσετε το παρελθόν σας.

        Reply
        1. κ.

          Ο μόνος που έχει πρόβλημα με το παρελθόν του είναι το ΚΚΕ στην εκπαίδευση. Ήταν ενάντια στην απεργία διαρκείας που ψήφισε ο κλάδος στις πιο μαζικές γενικές συνελεύσεις της δεκαετίας. Ήταν ενάντια στις κινητοποιήσεις για μην απολυθούν όσοι βγήκαν σε διαθεσιμότητα.
          Η “ανεκδιήγητης συνδικαλίστριας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ” υπάρχει μόνο στη φαντασία του ανώνυμου παπαρολόγου.
          Κατά λοιπά χασομεράτε στο ίντερνετ γεμίζοντας με άσχετα σχόλια την αρθρογραφία της Παντιέρας. Ελπίζω για το ΚΚΕ να μην είστε επαγγελματικά στελέχη, γιατί τζάμπα ο κόπος…

        2. Ανώνυμος

          Λαθραναγνώστη ΔΕΝ γνωρίζεις! ΓΙΑΤΙ μιλάς; Το ’13 ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ήθελε αεργία στις εξετάσεις! Για αυτό και έβαλε τα μέλη του στους προέδρους των ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ την απεργία τελικά!

          Επίσης ΠΟΥ το είδες ταλιμπάν μισαλόδοξε του ΚΚΕ, ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ “στήριξε με τα μπουνια την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ”;;

          Λαθραναγνώστηη ΓΙΑΤΙ είσαι τόοοοσο κομματόσκυλο και γράφεις ΨΕΜΜΑΤΑ;

  2. ανώνυμος

    Το ωραίο με σας είναι πως πρώτα κάνετε τις πατάτες σας και μετά …καταγγέλετε εκείνους, που σας τις θυμίζουν!
    Η περίφημη “απεργία διαρκείας μέσα στις εξετάσεις”, που “υποστηρίχτηκε από τις μαζικότερες συνελεύσεις” δε βρήκε …απεργούς να την σηκώσουν! Την ανάγκην χρείαν ποιουμένη η Α. Φατούρου είπε το περίφημο “δεν έχει σημασία η συμετοχή, ας απεργήσουμε συμβολικά πεντακόσιοι”, η κάπως έτσι!
    Πασοκοϊστορίες!
    Τελικά εκείνη η απεργία υπήρξε το Βατερλώ του εκπαιδευτικού κινήματος των καθηγητών, και των πρωταγωνιστών του. Θυμίζω πως αυτοί οι χώροι ήταν προνομιακοί για πασοκο-αριστεριστο-ρεφορμιστές, για σας δηλαδή.
    Τα ίδια έγιναν με την …”Αραβική Ανοιξη” των ….λαών(!), μέχρι που η Συρία ήρθε να σας ανοίξει(;) τα μάτια, τα ίδια με το δημοψήφισμα, που υποστηρίξατε (όπως και η Χ.Α!! – δε λέω “μαζί” για να μη γίνω εριστικός….) αντί να το καταγγείλετε και να καλέσετε τον Λαό να μην πέσει στην παγίδα της ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, που έστησε δια του Τσίπρα……
    Γι αυτό έχετε απομείνει τρείς κι ο κούκος, και δεν μπορείτε να φανείτε ούτε 50 στο δρόμο.
    Η αυτοκριτική δε βλάφτει.

    Reply
    1. Κώστας

      ειναι απίθανο ότι μιλάτε ακόμα για τότε που το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε πως η απεργία είναι …κατά της λαικής οικογένειας και ότι προσπαθείτε ακόμα να διαστρέψετε την πρόταση της Φατούρου (απεργούν όλοι πλην επιτηρητών, 500 συνδικαλιστές βγάζουν κείμενο για το σπάσιμο της επιστράτευσης, την Κυριακή νέα ΓΣ προέδρων για κλιμάκωση) και να λέτε πως είπε να απεργήσουν 500

      για όποιον έχει υπομονή ας διαβάσει εδώ αναλυτικά όλη αυτή την προβοκάτσια ΚΚΕ-ΝΔ-ΠΑΜΕ-ΔΑΚΕ απέναντι στην ΟΛΜΕ, τους εκπαιδευτικούς και τις Παρεμβάσεις

      http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/05/blog-post_4266.html

      Κώστας

      Reply
      1. λαθραναγνώστης

        Κώστα, δεν καταλαβαίνω γιατί έβαλες το παραπάνω λινκ. Μήπως επειδή εκεί, η Φατούρου ξελέει ότι είχε πει? Τέλος πάντων, τα λόγια καθεαυτά, δεν έχουν και τόση σημασία όσο έχει η στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σ εκείνη την περίπτωση και γενικότερα η στάση τους απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι που η αστική φύση αυτού του μορφώματος αποκαλύφθηκε αδιαμφισβήτητα και τώρα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. …..και χωρίς ίχνος αυτοκριτικής! Απλά, αρνείται γεγονότα!
        Όσον αφορά σε αυτό που είχε πει το ΚΚΕ ότι μια απεργία των καθηγητών πάνω στις πανελλαδικές στρέφεται ευθέως ενάντια στη λαϊκή οικογένεια, αυτό είναι αλήθεια και το καταλαβαίνει κάθε φυσιολογικό μυαλό. Είναι σαν να μου λες, να έχει πέσει επιδημία και κάνουν απεργία οι γιατροί ή να κάνουν απεργία οι πυροσβέστες πάνω στις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Με τέτοιες απεργίες, δεν εκβιάζεται η κυβέρνηση αλλά γίνεται εχθρός της κοινωνίας ο κλάδος που τις κάνει.

        Reply
        1. Κώστας

          καλέ μου λαθραναγνώστη η Φατούρου “ξελέει ότι είχε πει” στην περίπτωση που καλώς έχεις, σαν λαθραναγνώστης, ΠΑΜΕ και ΚΚΕ, τέτοιον σεβασμό και τυφλή εμπιστοσύνη στον … Παπαχρήστο, τότε πρόεδρο της ΟΛΜΕ και αρχιδακίτη, ο οποίος λέει πως … δεν κρατάει πρακτικά, για να μπορείτε μετά, μαζί, να συκοφαντείτε αβέρτα.

          άσε όμως την Φατούρου και το τι είπε εκτός πρακτικών, που εγώ πιστεύω την Φατούρου, εσύ την ΝΔ.

          το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Άρης Πορτοσάλτε, εεεε, Νίκος Σοφιανός (λογικό, μπερδεύτηκα) είπε ή δεν είπε πως η απεργία στρέφεται κατά της λαικής οικογένειας ?

          Κώστας

        2. Κώστας

          τώρα είδα πως έχεις ηδη συμφωνήσει με το απεργοσπαστικό παραλήρημα του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

          ΜΛ ΚΚΕ είναι η συντρόφισσα και Παρεμβάσεις, το θεωρείς έξυπνο να γράφεις άλλα ντ άλλων ή έχεις όντως μαύρα μεσάνυχτα ?

          Κώστας

        3. ανώνυμος

          Κωστάκη, δεν υπάρχει “απεργοσπασία” όταν …δεν υπάρχει απεργία!
          Κι άλλωστε, από όσο θυμάμαι, οι μόνοι που τρέξανε για την απεργία, που δεν έγινε, ήταν αυτοί, που δεν είχαν συμφωνήσει!

    2. Γνώστης

      Βρε αστοιχείωτε:

      1. Το δημοψήφισμα ήταν μια εξαιρετικη πολιτική μάχη που έδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΥΠΕΡ των εργατολαϊκών συμφερόντων. Το ότι ξεπουλήθηκε ο λαός από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό ΔΕΝ οφείλεται στο ίδιο το δημοψήφισμα, αλά στο γεγονός πως ο λαός ΔΕΝ ΕΙΧΕ ούτε και έχει τα δικά του όργανα άσκησης πολιτικής ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ του βλακάκο! Ούτε και έχει πειστεί απο μια αντικαπιταλιστική/κομμουνιστική πρόταση ασχετέ μου!

      ΓΙΑ ΑΥΤΟ ο κόσμος δεν σήκωσε κεφάλι με το ξεπουλημα που έφαγε τότε! ΑΥΤΗ είναι η ευθύνη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αυτή είναι και η ευθύνη των υπόλοιπων κομμουνιστών (πχ ΚΚΕ, μ-λ, Κόντρα κλπ), οι οποίοι σφυρίζουν ΑΔΙΑΦΟΡΑ σε αντίθεση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που τουλάχιστον προσπαθεί, πάνω στο ζήτημα αυτό!

      Reply
      1. ανώνυμος

        Δείτε μια παληότερη δημσίευση εδώ:
        http://www.topontiki.gr/article/169509/kke-den-masaei-syntrofe#.Vzbi46llCzA.facebook

        “……………
        Η πρωτοφανής – ακόμα και για τα μέτρα τους – απουσία του επίσημου συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά και του «εξωκοινοβουλίου» από αυτή την κρίσιμη για το εργατικό κίνημα μάχη δεν μπορεί παρά να είναι απόρροια των προηγούμενων επιλογών τους……. Του δε «εξωκοινοβουλίου» η… λευκή στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα την περίοδο του δημοψηφίσματος, που έδωσε προίκα στην κυβέρνηση τον όποιο πληθυσμό του «αριστεροχωρίου».
        …….”

        Παρά το προβοκατόρικο τσουβάλιασμα όλου του “εξωκοινοβουλίου”, που βέβαια αδικεί ένα διακριτό μέρος του, που δε στήριξε το δημοψήφισμα, αλλά αυτό δεν αφορά τη δική σας στάση. Ακόμη και το Ποντίκι σας τη βγαίνει.
        Αυτοκριτική, ρε!

        Reply
        1. κ.

          Ο συντάκτης που έγραψε αυτό το προβοκατόρικο -στο σύνολο του- κείμενο είναι μέλος του ΚΚΕ και η στόχευση είναι προφανής.

      2. λαθραναγνώστης

        Αφού το ξέρατε ότι “ο λαός ΔΕΝ ΕΙΧΕ ούτε και έχει τα δικά του όργανα άσκησης πολιτικής ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ του” (άραγε σε ποιό οικονομικο – κοινωνικό καθεστώς μπορεί να υπάρξει τέτοιο πράγμα?), τότε, γιατί παροτρύνατε το λαό να συμμετάσχει σε μια διαδικασία, της οποίας τα αποτελέσματα και την εφαρμογή τους, όχι μόνο δεν μπορούσε να ελέγξει, αλλά αντίθετα, αυτή θα λειτουργούσε νομιμοποιητικά της κυβερνητικής αυθαιρεσίας?
        Τα ερωτήματα του δημοψηφίσματος, όποιο κι αν υπερίσχυε, πάλι σε μνημόνιο παρέπεμπαν.
        Σαν το πλοίο των πειρατών στον Αστερίξ (για όποιον διαβάζει) Για να μην τους το βουλιάξει ο Οβελίξ, το βουλιάζανε μόνοι τους…….!!!

        Reply
    3. κ.

      Η απεργία δεν έγινε γιατί έτσι αποφάσισε πραξικοπηματικά η τότε πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ)-ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ). Με τις πλάτες του ΚΚΕ που έδωσε λυσαλέα μάχη στις συνελεύσεις για να μην ψηφιστεί η απεργία.
      Οι συνελεύσεις του Μάη 2013 ήταν μαζικότερες της ΟΛΜΕ στην τελευταία δεκαετία. Αυτά είναι γεγονότα, όπως και η στάση του ΠΑΜΕ. Τα άλλα είναι παραμύθια.Μετά την αραβική άνοιξη μπορείς να καταγγείλεις και τη Γαλλική Επανάσταση γιατί τελικά έφερε τον Ναπολέοντα. Τελικά για το άρθρο δεν έχεις να πεις τίποτα (φυσικά) και είναι κατάντια για το ΚΚΕ να νομίζει ότι κάνει πολιτική ζύμωση με σχόλια σε αρθρογραφία,τα οποία είναι άσχετα και γεμάτα ψέματα και συκοφαντίες.

      Reply
  3. Κώστας Β.

    Δε θα σταθώ στο ήθος του κάθε “γνώστη” (και παλιά “αλήθειας”, ψευδώνυμα όνομα και πράμα παρεμπιπτόντως…) αλλά θα σταθώ στην ευκολία με την οποία αλλάζετε στάση σαν τα πουκάμισα, χωρίς να κάνετε ίχνος αυτοκριτικής ποτέ, πράγμα που ιστορικά αποτελεί πάγια τακτική του οπορτουνισμού.
    Δε μπορεί να έχετε τόσο θράσος που να εγκαλείτε τους άλλους και μάλιστα το ΚΚΕ όταν σας κατηγορούν για τη στάση που κράτησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στην διαφαινόμενη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην αστική διαχείριση!

    Πρώτον για χρόνια ολόκληρα, ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, υπήρχαν κοινά σχήματα του “χώρου” σας με το ΣΥΝ και μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η τάση γενικεύτηκε και πήρε καθολικό χαρακτήρα σχεδόν σε κάθε είδους εκλογές και αρχαιρεσίες σε συλλόγους, σωματεία, στην τοπική διοίκηση, σε βαθμό που σχεδόν ήταν ο κανόνας τα τελευταία χρόνια.

    Δεύτερον, η λογική της “κοινής δράσης” σε μίνιμουμ βάση/ ανά θέμα- ζήτημα κλπ. σας είχε κάνει ουρά του ΣΥΡΙΖΑ και στο κίνημα όλα αυτά τα χρόνια (να μην πιάσουμε τα “κοινά πλαίσια” της/των ΕΑΑΚ στα φοιτητικά που έφταναν μέχρι την ΠΑΣΠ στο όνομα της “αντιδεξιάς ενότητας” -πασοκιά αυθεντική).

    Τρίτον, η περίφημη (παμπάλαια, χιλιοδοκιμασμένη- χιλιοαποτυχημένη και χαρακτηριστική όλου του οπορτουνισμού) λογική των μεταβατικών προγραμμάτων, σταδίων κλπ που υποτίθεται ότι σε πάνε προς το σοσιαλισμό αλλά στην πράξη σε πάνε ντουγρού στην ενσωμάτωση, σας έκανε να βλέπετε (και να προπαγανδίζετε) την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση σαν φιλολαϊκή διέξοδο από τη “χούντα του Σαμαρά”, σκαλοπάτι για γενικότερες αλλαγές, φορέα του μεταβατικού προγράμματος υπό την “πίεση του λαού και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ” και άλλα τέτοια παραμύθια τούμπανα.
    Άλλωστε μέσα στις ίδιες βρόμικες γούρνες τσαλαβουτούσατε τόσα χρόνια, γενικώς αντιμνημόνια, κακιά Μέρκελ, Δ’ Ράιχ και δήθεν “κατοχή” και ενσωματωμένος λαϊκισμός. Επιχειρηματολογία που την εγκόλπωνε πανεύκολα ακόμα και η εγκληματική ναζιστική οργάνωση, κάνοντας κι αυτή χωρίς πολύ κόπο το κομμάτι της…
    Κι όλα αυτά ΠΡΙΝ την “πρώτη φορά αριστερά”, όταν ακόμα δινατε 3 στους 4 ψηφοφόρους σας τον ιούνη του 2012 (και ψήφους ενεργών μελών από χρόνια…) ρεγάλο στο ΣΥΡΙΖΑ και στην “ελπίδα” που κι εσείς πιστεύατε ότι “έρχεται” …

    Μετά είχαμε τα πανηγύρια το βράδι των εκλογών του γενάρη 2015 και τη “νίκη του λαού” που λέγατε, τη στήριξη στο παραμύθι της “διαπραγμάτευσης” μέσω της συμμετοχής σας στις κυβερνητικές συγκεντρώσεις (“κινηματικό” φολκλόρ) που οργάνωνε ο ΣΥΡΙΖΑ τους πρώτους μήνες, τις απίστευτες “γαργάρες” που κάνατε μέχρι το καλοκαίρι του 2015, τις πλάτες στην κυβερνητική θέση του δήθεν ΟΧΙ στο στημένο δημοψήφισμα… κι ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
    Έτσι στήριξε λοιπόν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το ΣΥΡΙΖΑ για όποιον ρωτάει (και καμώνεται ότι δεν ξέρει). Και βέβαια, ούτε κουβέντα για αυτοκριτική…

    Reply
    1. κ.

      Η αντιδεξιά ενότητα και την ενότητα στο πρόβλημα είναι εφευρέσεις του ΚΚΕ και τις διακινούν τα στελέχη του ακόμα και όταν γίνονται πρώην, από τον Ανδρουλάκη ως τον Κωστόπουλο, ως αυτούς που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 12. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ποτέ δε μίλησε αυτή τη γλώσσα. Οπορτουνισμοί, γούρνες και άλλες μεγαλοστομίες δεν κρύβουν την πραγματικότητα. Χωρίς τις στρατηγικές επιλογές του ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε θα υπήρχε ούτε θα επικρατούσε

      Reply
    2. Γνώστης

      Κώστα Β., θα πεις κάτι σοβαρό και αληθές;

      α. Που γενικεύτηκε όπως γράφεις και πήρε και καθολικό (sic!!!) χαρακτήρα η συνεργασία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον ΣΥΡΙΖΑ στο εργατικό/συνδικαλιστικό κίνημα ή αλλού; ΑΝΕΦΕΡΕ στοιχεία! Αλλιώς λές ψέμματα. Και λές ψέμματα, διότι η συνεργασία που όντως υπήρξε αφορούσε ελάχιστα σωματεία και μάλιστα έγινε με δυνάμεις που στο σύνολό τους σχεδόν ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

      β. Η λογική της κοινής δράσης βάσει αρχών φίλε μου ΔΕΝ σε κάνει ουρά κανενός. ΠΡΕΠΕΙ να πραγματοποιείται διότι είναι προς το συμφέρον της εργατικής τάξης και του λαού. Το ΑΝ ο σύμμαχός σου στην κοινή δράση τα στρίψει, ενσωματωθεί ή ξεπουληθεί, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ακυρώνει την αξία της κοινής δράσης. Ούτε και πρέπει να σε οδηγείι -που σε οδηγεί σαν ΚΚΕ- στον σεχταρισμό. Διότι σεχταρισμός και εκλογικίστικη ενωτιτιδα, είναι οι 2 κατάρες της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος.

      γ. μιλάς βρε Κώστα Β., για τον Ιούνη του ’12 και κατηγορείς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι οι ψηφοφόροι της κατά 70% σε σχέση με τον Μαϊο ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ; Και φουκαρά μου ΔΕΝ θές να δεις πως και το 50% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ έπραξε το ίδιο, δλδ ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ;

      Και θες να λέγεσαι και …διαλεκτικός; Δεν βλέπεις πως ο κόσμος ΔΕΝ ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ επειδή η γραμμή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν …”ενδοτική προς αυτόν” όπως ψευδώς γράφεις, αλλά ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ επειδή υποσχέθηκε αριστερή κυβέρνηση και έξοδο/σκίσιμο των μνημονίων; ΓΙΑ ΑΥΤΟ ψήφισε ο κόσμος ΣΥΡΙΖΑ φίλε μου.

      Και η γραμμή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η γραμμή του ΚΚΕ ΔΕΝ μπόρεσαν λόγω της ανεπάρκειάς τους, να προτείνουν μια κομμουνιστική προοπτική που να πείθει αυτόν τον κόσμο. κα ιγια αυτό χάσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

      Εάν πρέπει (που πρέπει) να κάνει αυτοκριτική η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αυτό αφορά την μη επεξεργασία θεωρίας για το ΠΩΣ μπορεί σήμερα και έμπρακτα ο λαός να οργανωθεί/αυτοοργανωθεί, ΠΟΙΑ αιτήματα μπορεί στο ΣΗΜΕΡΑ να παλέψει και ΠΩΣ συνδέονται αυτά με την κομμουνιστική προοπτική. Η αυτοκριτική αυτή όμως, αφορά ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ το ΚΚΕ. Διότι ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το παλεύει με όλες της τις αντιφάσεις/ανεπάρκειες, το ΚΚΕ ΔΕΝ κάνει τίποτα!

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.