.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Νέα πανελλαδική απεργία στις 3 Δεκεμβρίου


apergia

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε σήμερα την προκήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της μάλιστα, “έπεται συνέχεια άμεσα με δεδομένο το γεγονός ότι επιχειρείται και προωθείται και το γκρέμισμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης”.

Βέβαια το ζήτημα της κλιμάκωσης, κατά τη ΓΣΕΕ, δεν έγκειται στο ανέβασμα και των μορφών πάλης, καθώς σε όλο και περισσότερους εργαζόμενους εμπεδώνεται η πεποίθηση ότι ξεκομμένες 24ωρες απεργίες καλές είναι μόνο για “διαμαρτυρία” και “εκτόνωση”. Αντίθετα, απαιτείται αγώνας διαρκείας, με συντονισμό των κλάδων και των σωματείων, που καλούνται τα ίδια να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Από αυτή την άποψη, είναι κρίσιμη η συγκρότηση ενός πραγματικού ανεξάρτητου από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, κέντρου αγώνα που θα πλαισιώνεται από δεκάδες ταξικά σωματεία και αγωνιστικές ομοσπονδίες, και που θα θέσει το ζήτημα της πάλης για την ανατροπή της επίθεσης με μαζικούς και αποφασιστικούς όρους.

Σταθμός σε αυτή την προσπάθεια είναι η μεγάλη συνέλευση πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που συγκαλείται την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στις 6μμ, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ’ Σεπτεμβρίου και Μάρνης).

Δ.Σ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.