.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Στιγμιότυπα από την έναρξη του Κάμπινγκ Αναιρέσεις (Βίντεο)


campingAnaireseis-Drepano2016Απαραίτητες ανέκαθεν οι διακοπές για τους εργαζόμενους, η ξεκούραση, τα μπάνια, η αλλαγή παραστάσεων. Για τους άνεργους, ακόμα περισσότερο… Το ίδιο και για τη νεολαία, που όμως η πολιτική των μνημονίων και της βάρβαρης επίθεσης του κεφάλαιου έχει συνθλίψει οικονομικά, κάνοντας απλησίαστο όνειρο δέκα μέρες ξεκούρασης.

Ευτυχώς όμως, υπάρχουν λύσεις για ποιοτικές, φθηνές και συλλογικές διακοπές, με σειρά ολόκληρη από κάμπινγκ που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα.

Ένα από αυτά είναι και το κάμπινγκ «Αναιρέσεις» που άνοιξε τις πύλες του χθες Σάββατο 30 Ιουλίου, στο Δρέπανο Αργολίδας, και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016.

Στο βίντεο που ακολουθεί, παρακολουθούμε στιγμιότυπα από την πρώτη μέρα του κάμπινγκ, καθώς και σύντομες δηλώσεις από την Κική Μένου και τον Κώστα Βλάχα, μέλη της οργανωτικής επιτροπής.

 

Ακολουθούν κείμενα παρουσίασης του Κάμπινγκ και των εκδηλώσεών του από τους διοργανωτές:

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ!
ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΝΕΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη συλλογική απόπειρα, γεμάτο εμπειρίες, γνώση και ζωντανές παραστάσεις, το camping των Αναιρέσεων έρχεται και φέτος! Δέκα χρόνια οργάνωσης, συλλογικής προσπάθειας και αυτοδιαχείρισης.

camping_anireseisΑυτή τη χρονιά θα περιηγηθούμε σε ένα πρωτόγνωρο μέρος για εμάς, στην πανέμορφη Αργολίδα και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Δρέπανο, την παραλία Ασίνης και το όμορφο Ναύπλιο. Στο χώρο του camping Πλάκα beach, οι νέες και οι νέοι της νΚΑ υπόσχονται να «επενδύσουν» το μεράκι τους για να διαμορφώσουν ένα ξεχωριστό δεκαήμερο, φτηνών αλλά και ποιοτικών διακοπών για όλους. Ένα δεκαήμερο με αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, τουρνουά σκάκι, θερινό σινεμά, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, πάρτυ, εκδρομές στις γύρω περιοχές αλλά και πλούσιες πολιτικές εκδηλώσεις και workshop!

Σύνθημά μας: «Νέοι Πολεμάμε, Νέοι θα Νικήσουμε»

Ζούμε για τα καλά στον αστερισμό της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και του ιδιαίτερου, βάρβαρου τρόπου που την διαχειρίζονται οι ισχυροί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Ζούμε στον καπιταλισμό που σαπίζει και τραβάει μαζί του όλη την κοινωνία, όλες τις πολιτιστικές, πολιτισμικές, ηθικές αξίες. Ζήσαμε και ζούμε το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, που στήνουν για να συνδράμουν τις επιλογές τους. Τους τελευταίους μήνες ζούμε για μια ακόμη φορά τη φρίκη του πολέμου, τις μνήμες, τις παραστάσεις τα ζόρια που οι βλέψεις των ισχυρών φέρνουν. Και όλα αυτά στο φόντο ενός ατελείωτου εκβιασμού: Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, είστε σε αδιέξοδο, δεν υπάρχει εναλλακτική.

Και όμως υπήρξαν πολλές στιγμές που ο κόσμος της εργασίας και της νεολαίας έδειξε ότι δεν υποτάσσεται. Τελευταίο στιγμιότυπο το τεράστιο, πολυδιάστατο κύμα αγώνα και ταξικής αλληλεγγύης στους ξεριζωμένους του πολέμου. Η υποχρέωση της συλλογικής μνήμης και εμπειρίας του λαού μας να μην επιτρέψει σε καμιά κυβέρνηση, σε καμιά υπερδύναμη, να παίζει πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των ξεριζωμένων από τις βόμβες τους.

Είναι όμως πια εμφανές, παρά τα μεγάλα λόγια, παρά τα ψέματα και τις υπεκφυγές, έξω και πέρα από τη βιτρίνα της πρώτης φοράς ‘Αριστερά’ . Είναι εμφανές, για άλλη μια φορά, ότι χωρίς τον ίδιο τον εργαζόμενο λαό στην πρώτη γραμμή, χωρίς όλους εμάς να παίρνουμε τις ζωές στα χέρια μας, καμία ελπίδα δεν μπορεί να υπάρξει.

Χωρίς απεγκλωβισμό από την λογική της «παραμονής στην ΕΕ με κάθε κόστος», της εξυπηρέτησης ενός χρέους που είναι δομικά ληστρικό και της υποταγής στην «σοφία» της επιχειρηματικής κερδοφορίας, καμιά διέξοδος δεν μπορεί να υπάρξει για την πλειοψηφία που ζορίζεται και παλεύει, καμία εναλλακτική δε μπορεί να οικοδομηθεί για όλους εμάς που αναζητούμε ένα αξιοπρεπές μέλλον που να ορίζουμε οι ίδιοι.

Με αυτά τα δεδομένα η ιστορία μας πετάει και πάλι το γάντι. Θα μείνουμε απαθείς και αποσβολωμένοι για πολύ ακόμα; Θα αρκεστούμε στις «μισές λύσεις», στις υποσχέσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν; Θα κάτσουμε να κοιτάμε ένα κόμμα και μια κυβέρνηση να διαλύουν και να ξεπουλάνε τα πάντα στο όνομα και τις αξίες της Αριστεράς; Θα ανεχτούμε να επιβιώσει ο καπιταλισμός και τα κέρδη τους σε βάρος όλων των κατακτήσεων μας, όλων των δικαιωμάτων μας, και εν τέλει σε βάρος των ζωών μας;

Ή θα ακολουθήσουμε το λαμπρό παράδειγμα των αγωνιστριών στο Κομπανί και των εργαζομένων στη Γαλλία που από κοινού φωνάζουν δεν πάει άλλο, πρέπει να πάει αλλιώς;

Μπροστά στη σήψη και την απαξίωση εμείς θα ξαναεισβάλουμε στο πολιτικό προσκήνιο χτίζοντας τις δικές μας δομές αγώνα διεκδίκησης και αλληλεγγύης, προτάσσοντας τα αιτήματα, τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, φέρνοντας τον κόσμο τους ανάποδα. Οι ανάγκες μας θα γράψουν ιστορία και εμείς θα γίνουμε το μέλλον που τόσο φοβούνται.

Με το ρεαλισμό της ανατροπής!

Δεν μας αρκεί ο ρεαλισμός του τίποτα που προτάσσει η κυβέρνηση Συριζα – Ανελ. Η αναβάπτιση της «τρόικας» σε θεσμούς και του «μνημονίου» σε έντιμο συμβιβασμό. Όπου οι αξιωματούχοι της ΕΕ, τα χρηματωπιστωτικά ιδρύματα εντός και εκτός της χώρας και οι ολιγάρχες του πλούτου θα συνεχίζουν να αξιώνουν τη διάλυση των ζωών μας.
Χρειαζόμαστε και προτάσσουμε το ρεαλισμό της ανατροπής. Της σύγκρουσης και της αντεπίθεσης. Για να μην δώσουμε ούτε ανάσα στον σάπιο κόσμο του νεοφιλελευθερισμού, του ρατσισμού και του φασισμού, των ειδικών και των καθεστωτικών media να ανασυνταχθεί απειλώντας, «εκεί που σάπιζε να ξανατονωθεί».
Για έναν κόσμο χωρίς μνημόνια, χρέος, ΕΕ, ευρώ και αφεντικά. Χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για τον κομμουνισμό της εποχής μας απαλλαγμένο από τις στρεβλώσεις, τα λάθη και τα βαρίδια του παρελθόντος. Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε μια τέτοια κατεύθυνση ρίχνουν όλες τους τις δυνάμεις.

Σταθερή επιδίωξή μας, είναι το camping να αποτελεί εικόνα απ’ το συλλογικά διαμορφωμένο μέλλον μας. Δεν υπάρχουν κάποιοι που δουλεύουν για να κάνουν οι υπόλοιποι διακοπές. Υπάρχει μόνο το μεράκι και η πίστη μας, ότι μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς και αυτό αποδεικνύουμε κάθε χρόνο! Υπάρχει το ένας για όλους και όλοι για έναν! Κάθε χρόνο εξασφαλίζουμε όσο το δυνατόν πιο χαμηλές τιμές σε όσους συμμετέχουν και παλεύουμε να μην αποκλειστεί κανείς λόγω οικονομικών δυσκολιών. Το ίδιο θα γίνει και φέτος!

camping_anaireseis

Το πρόγραμμα του φετινού camping “Αναιρέσεις”

30 Ιουλίου: Ιδρυτική Συνέλευση Camping Αναιρέσεις

31 Ιουλίου: Απογευματινό workshop || Βραδιά Θερινού Σινεμά

1 Αυγούστου: Πολιτική εκδήλωση
”Ευρωσκεπτικισμός: Πολιτικά ρεύματα και ο ρόλος της Επαναστατικής Αριστεράς” ||
Συναυλία: Anser\\ Βέβηλος ft Dj Magnum guest Βαβυλώνα

2 Αυγούστου: Πρωινό Workshop || Απογευματινό workshop

3 Αυγούστου: Πολιτική Εκδήλωση
”Η κομμουνιστική πρωτοπορία και οργάνωση. Η αναγκαιότητα μιας σύγχρονης κομμουνιστικής αφήγησης και πολιτικής.’‘ ||
Βραδιά Θερινού Σινεμά

4 Αυγούστου: Πολιτική Εκδήλωση
‘‘Να πείτε εσείς αυτά που δεν ειπώθηκαν, να κάνετε εσείς αυτά που δεν έγιναν’’, 60 χρόνια από το θάνατο του Μπέρτολτ Μπρεχτ ||
Βραδιά Θερινού Σινεμά

5 Αυγούστου: Πρωινό workshop || Συνέλευση Camping ||
Συναυλία: Space Soda Band \\ Deaf Radio\\ 1000 mods

6 Αυγούστου: Εκδρομή στο Ναύπλιο και ξενάγηση σε χώρους εργατικής μνήμης || Πολιτική Εκδήλωση: Πλατεία Καποδίστρια, Ναύπλιο
”Για μια εργατική απάντηση στην κρίση, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης, για την υπόθεση της κομμουνιστικής απελευθέρωσης”

07 Αυγούστου: Πρωινό workshop || Πολιτική εκδήλωση
‘‘Πάρτε απ’τους βωμούς του παρελθόντος τη φλόγα, όχι τη στάχτη’’, 70 χρόνια από τον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ||
Πάρτυ GRANDE αποχώρησης

08 Αυγούστου: Αποχώρηση και ξεστήσιμο του Camping

 

workshop_anaireseis

Στο χώρο του Camping θα λειτουργεί Bar και Κυλικείο Αναιρέσεις με χαμηλές τιμές και προϊόντα για όλα τα γούστα.

Στο χώρο θα διεξαχθούν και εκτός προγράμματος πολιτικά και καλλιτεχνικά workshop με βάση και τις αποφάσεις της συνέλευσης του Camping

Η διαμονή στο Camping στοιχίζει 5 ευρώ ανά ημέρα.

Με την εγγραφή στην είσοδο παρέχεται με 5 ευρώ κάρτα μέλους Camping Αναιρέσεις για οικονομική ενίσχυση αλλά και ειδικές εκπτωτικές τιμές σε εστιατόρια της γύρω περιοχής.

Στο χώρο του Camping θα υπάρχουν επαρκείς εγκαταστάσεις για μαγείρεμα και προετοιμασία φαγητού για όποια\όποιον επιθυμεί.

Το event στο facebook εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.anaireseis.gr
http://nka.gr
http://www.narnet.gr

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.