.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας: Πάνω από όλα η… εκπροσώπηση στο ΔΣ της τράπεζας!


συετε

Λάβρα ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης και των δανειστών εξέδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας επειδή προωθούν την κατάργηση της «εκπροσώπησης των παραγωγικών φορέων και των εργαζομένων» από το ΔΣ της Εθνικής. Αντί ένα εργατικό σωματείο να μιλήσει για τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, εντός αλλά και εκτός των τραπεζών, δείχνει… υπερευαίσθητο για την διαφαινόμενη περικοπή των προνομίων μιας δράκας γραφειοκρατών και εργοδοτικών συνδικαλιστών που αμείβονται αδρά με χιλιάδες ευρώ ετησίως για να «εκπροσωπούν» δήθεν τους εργαζόμενους.

«Οδηγούνται εκτός του Δ.Σ. της Τράπεζας έμπειροι εκπρόσωποι των εγχώριων παραγωγικών φορέων και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων», τονίζει εμφατικά ο ΣΥΕΤΕ, το οποίο επίσης βλέπει ότι «απαξιώνεται σκόπιμα και μεθοδευμένα το εγχώριο στελεχιακό και παραγωγικό δυναμικό και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων παραμερίζονται»!

Σε μια περίοδο οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί ένα τρίτο μνημόνιο και το Σεπτέμβριο το ευρωμνημονιακό μπλοκ ετοιμάζει νέο χτύπημα στον ταξικό εργατικό συνδικαλισμό, ο ΣΥΕΤΕ προτάσσει τον «αγώνα» ενάντια στην… εκπαραθύρωση των εκπροσώπων του από το Δ.Σ. της Τράπεζας. Οι εργαζόμενοι της ΕΤΕ αλλά και το μαχόμενο εργατικό κίνημα θα δώσουν τη μάχη για τα πραγματικά ζητήματα του κόσμου της εργασίας και την ανατροπή της καθεστωτικής πολιτικής και των στηριγμάτων της στον εργατικό συνδικαλισμό.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.