.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Συντριβή του ουκρανικού στρατού στο Ilovaysk . Τρομοκρατικές συλλήψεις μελών του ΚΚΟ(βίντεο+εικόνες)


5879XXXIIIΣε συντριβή άνευ προηγουμένου κατέληξε η περίπτωση της περικύκλωσης χιλιάδων δυνάμεων του ουκρανικού στρατού και των παραστρατιωτικών φασιστικών ταγμάτων στην περιοχή του Ilovaysk (περιφέρεια Donetsk).

Υπενθυμίζουμε ότι η πρωτοβουλία Πούτιν για “ανθρωπιστικό διάδρομο” για τον απεγκλωβισμό των περικυκλωμένων στο Ilovaysk ουκρανικών μονάδων έγινε δεκτή από τις πολιτοφυλακές του Donetsk υπό τον όρο ότι οι απωχωρούντες θα παρέδιδαν όλο τον εξοπλισμό τους προκειμένου να μην ξαναχρησιμοποιηθεί εναντίον του λαού του Ντονμπάς. Παράλληλα, η ουκρανική κυβέρνηση θα απελευθέρωνε τους εννέα Ρώσους αλεξιπτωτιστές που είχαν συλληφθεί σε ουκρανικό έδαφος την περασμένη εβδομάδα.

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν, μικτές μονάδες των φασιστικών ταγμάτων προσπάθησαν με μια κοινή επιχείρηση να σπάσουν τον δακτύλιο των πολιτοφυλακών. Το αποτέλεσμα ήταν βαριές απώλειες για τα φασιστικά τάγματα “Azov”, “Donbass”, Dnieper-1″ κ.ο.κ. Όσοι σώθηκαν καταγγέλουν την ουκρανική κυβέρνηση ότι συμφώνησε κάτω από το τραπέζι για την καταστροφή τους προκειμένου να αφεθούν ανέγγιχτες τακτικές μονάδες του ουκρανικού στρατού.

Όποια και να ‘ναι η αλήθεια, το Ilovaysk σήμανε την καταστροφή μερικών εκ των πιο αξιόμαχων μονάδων της ουκρανικής κυβέρνησης και του ολιγάρχη Kolomoisky που χρηματοδοτούσε φανερά αρκετές εξ αυτών. Οι απώλειές τους σε έμψυχο υλικό ήταν της τάξης των εκατοντάδων ενώ σχεδόν το σύνολο του στρατιωτικού τους εξοπλισμού πέρασε στα χέρια των πολιτοφυλακών.

Ταυτόχρονα σφοδρές μάχες διεξάγονται για την ανακατάληψη των αεροδρομίων του Donetsk και του Lugansk από τις αντίστοιχες πολιτοφυλακές. Τα αεροδρόμια των δύο πόλεων υπερασπίζονται ισχυρές δυνάμεις του ουκρανικού στρατού όμως η ισορροπία φαίνεται να γέρνει αργά αλλά σταθερά προς την πλευρά των πολιτοφυλακών.

Πολιτοφύλακες του Lugansk κινούνται πάνω σε τανκ με κόκκινη σημαία

Ο πρωθυπουργός της ΛΔ Ντονιέτσκ, Zakharchenko βγάζει λόγο σε αιχμαλώτους του ουκρανικού στρατού (αγγλικοί υπότιτλοι)

Αιχμάλωτοι των φασιστικών ταγμάτων Azov, Dnieper-1, Donbass στα χέρια των πολιτοφυλάκων. Το βίντεο είναι στα ρώσικα αλλά είναι ενδεικτικό του κατεστραμμένου ηθικού των φασιστικών δυνάμεων.

“Όταν οι βομβιστές συναντούν τους βομβαρδιζόμενους”

Βίντεο που δείχνει αιχμαλώτους απ’ την πλευρά των θυτών να έρχονται ενώπιος-ενωπίω με τα μέχρι πρότινος αθώα θύματά τους, τον λαό του Ντονμπάς (αγγλικοί υπότιτλοι)

Ανεβαίνει η ένταση μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας

Οι τελευταίες επιτυχίες των πολιτοφυλακών του Lugansk και του Donetsk κι η πανωλεθρία του ουκρανικού στρατού ανάγκασαν ΗΠΑ και ΕΕ να περάσουν σε πολιτική αντεπίθεση. Έτσι, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων του ΝΑΤΟ, αναμένεται να εξεταστεί και να αποφασιστεί σύντομα η ενισχυμένη παρουσία ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στα σύνορα με τη Ρωσία. Τα στρατεύματα αυτά θα είναι από κάθε άποψη έτοιμα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή αν χρειαστεί. Αρχικά αναμένεται να τοποθετηθούν στην Εσθονία, όμως μετά τις βουλευτικές εκλογές της Ουκρανίας που έχουν προαναγγελθεί για τον Οκτώβριο, η Ουκρανία πρόκειται να εγκαταλείψει το καθεστώς του αδέσμευτου κράτους και να εισέλθει στο ΝΑΤΟ.

Οι δηλώσεις κι οι προετοιμασίες αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της ρωσικής πλευράς η οποία δήλωσε έτοιμη να αναθεωρήσει το στρατιωτικό της δόγμα προκειμένου να αντιμετωπίσει την πρόκληση τοποθέτησης ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στα σύνορά της. Η ρωσική πλευρά κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να ανεβάσουν την ένταση με τη Ρωσία ενώ στην ουκρανική κρίση η Δύση περιμένει μονόπλευρες υποχωρήσεις εκ μέρους της Μόσχας.

Ωστόσο, στις ίδιες δηλώσεις γίνεται ξεκάθαρο πως επιδίωξη της Ρωσίας είναι η συνεργασία με τις γειτονικές χώρες όσον αφορά στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αρκτικού κύκλου.

Πηγή: http://www.hitandrun.gr/poutin-pros-barozo-ithela-tha-broousa-na-paro-kievo-se-15-imeres/

και: http://rt.com/news/184376-russia-military-doctrine-nato/

 

Τρομοκρατικές συλλήψεις μελών του ΚΚ Ουκρανίας στην πόλη Dnipropetrovsk

Τρία στελέχη (γραμματείς) τοπικών οργανώσεων της περιοχής Dnipropetrovsk της Ουκρανίας πραγματοποιήθηκαν χθες 1η Σεπτέμβρη όταν άγνωστοι, χωρίς διακριτικά εισέβαλλαν στα σπίτια τους για έλεγχο. Οι λόγοι της σύλληψής τους δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη ενώ η τοπική οργάνωση του ΚΚ Ουκρανίας μιλάει για προσπάθεια της κυβέρνησης Ποροσένκο να φιμώσει κάθε διαφορετική φωνή στην κοινωνία.

Πηγή:https://ukraineantifascistsolidarity.wordpress.com/2014/09/01/dnipropetrovsk-communist-party-activists-arrested-without-warrant/

 

Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία (solidarityantifascistukraine)

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Συντριβή του ουκρανικού στρατού στο Ilovaysk . Τρομοκρατικές συλλήψεις μελών του ΚΚΟ(βίντεο+εικόνες)

Σε συντριβή άνευ προηγουμένου κατέληξε η περίπτωση της περικύκλωσης χιλιάδων δυνάμεων του ουκρανικού στρατού και των παραστρατιωτικών φασιστικών ταγμάτων στην περιοχή του Ilovaysk (περιφέρεια Donetsk).

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.