.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Το πολιτικό εμπόριο της αλληλεγγύης: Τι είναι άραγε η “αλληλεγγύη για όλους”;…


allilegih_gia_olousΚρύβουνε τα εγκλήματα της Ε.Ε. και του ιμπεριαλισμού

Δημήτρης Σουλιώτης *

Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Λαμπηδόνα) οργανώνει μια εκδήλωση και ένα παζάρι και στέλνει προσκλήσεις σε οργανώσεις για συμμετοχή. Το κείμενο της πρόσκλησης αυτής αποτελεί εμπαιγμό και πρόκληση!…Απορώ πώς άνθρωποι, μερικοί από τους οποίους είναι γνωστό ότι έχουν άλλα πολιτικά προτάγματα, εξαπατήθηκαν και επέτρεψαν να κυκλοφορήσει αυτή η ντροπή!

Πριν από όλα θα ήθελα να ενημερώσω ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΥΡΩΝΑ ότι η οργάνωση «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» δεν ανήκει στις οργανώσεις, οι οποίες έχουν οποιαδήποτε σχέση με το μέτωπο της κοινωνικής αλληλεγγύης και φυσικά δεν είναι οργάνωση του Βύρωνα! Δεν έχει πραγματοποιήσει ποτέ κανένα κοινωνικό έργο. Η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ως οργάνωση αλληλεγγύης ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ! Γι’ αυτό και η πρόσκλησή της στο παζάρι, που πρόκειται να γίνει στην Λαμπηδόνα αποτελεί προϊόν πιθανής άγνοιας ορισμένων από τους οργανωτές του αλλά και πράξη εξαπάτησης μερικών μελών του Κέντρου, που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Η «Αλληλεγγύη για όλους» ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, τα ηγετικά στελέχη του οποίου είναι επαγγελματικά, χρηματοδοτούμενα πλουσιοπάροχα από το κόμμα αυτό. Η πρόσκληση προς αυτήν την οργάνωση είναι λάθος ενώ η τυχόν παρουσία της στην εκδήλωση της Λαμπηδόνας θα αποτελέσει πρόκληση προς τον λαό του Βύρωνα. Η «Αλληλεγγύη για όλους» εμπορεύεται την καταστροφή, τον πόνο και την φτώχεια, που δημιουργεί η πολιτική του κόμματος, το οποίο υπηρετεί, καθώς και η πολιτική της Ε.Ε, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται και εφαρμόζει και μετά κάνει ότι κλαίει! Δεν «ανιχνεύει κανένα μονοπάτι αντίστασης και δημιουργίας» όπως γράφεται!…..
Εμπορεύονται πολιτικά την δυστυχία του λαού μας. Αποκλειστικό τους έργο είναι να οργανώνουν, να καθοδηγούν και να συντονίζουν τις κομματικές τους δυνάμεις στις διάφορες οργανώσεις αλληλεγγύης, με σκοπό να τις ελέγχουν πολιτικά, να επιρρεάζουν εκλογικά το λαϊκό φρόνημα, να δικαιολογούν και να προωθούν τις θέσεις και τις επιδιώξεις των αντιλαϊκών και τυχοδιωκτικών πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας του, καθώς και τις φίλοϊμπεριαλιστικές επιλογές τους, να ιδρύουν ΜΚΟ και να αναθέτουν την λειτουργία τους σε αμειβόμενα επαγγελματικά στελέχη κοκ.
Πέρα από όλα αυτά, είναι αποκρουστικό και προκλητικό να απευθύνεστε στο λαό και τις οργανώσεις του Βύρωνα και να μη λέτε ούτε μια κουβέντα ενάντια στις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια, να μην καλείτε τον λαό σε αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών αυτών και των διαχειριστών τους !..

Δεν βρήκατε να πείτε ούτε μια κουβέντα για τις αντιδραστικές και μισητές πολιτικές της άθλιας Ε.Ε, τις εγκληματικές πολιτικές της και των συμμάχων της;… Την ώρα που οι εργαζόμενοι παλεύουν στην Γαλλία ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές του Ωλάντ, του φίλου του Τσίπρα, δεν βρήκατε ούτε εδώ να πείτε μια λέξη αλληλεγγύης;…. Και τέλος δεν αρκεί να μιλάτε για τον πόλεμο που γέννησε τους πρόσφυγες. Αυτοί που έκαναν τον πόλεμο έχουν όνομα. Αυτοί που κατέστρεψαν ολόκληρους λαούς όπως το Ιράκ, την Λιβύη, και την Συρία και αυτοί που επιτίθενται στο Αφγανιστάν, αυτοί που αιματοκύλησαν και κατέστρεψαν το Σουδάν και την Σομαλία, που έχουν ολόκληρες Ηπείρους, όπως η Αφρική μέσα στην αφόρητη πείνα και την βαρβαρότητα, έχουν όνομα, είναι ο ιμπεριαλισμός, είναι οι ΗΠΑ και η Ε.Ε, είναι το ISIS που το έφτιαξαν, το εξόπλισαν και το εκγύμνασαν αυτοί που τους κρύβετε, μαζί με τους Τούρκους, την Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ και όλους τους άλλους. Ή μήπως αυτά δεν τα ξέρετε;

Δ. Σουλιώτης
Πολιτικός εξόριστος της δικτατορίας 1967-1974Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )3 σχόλια στο “Το πολιτικό εμπόριο της αλληλεγγύης: Τι είναι άραγε η “αλληλεγγύη για όλους”;…

 1. Βυρωνιώτης

  κ. σουλιώτη, έχετε παραλήρημα. Το ΚΠΚΒ έχει ταχθεί ΕΝΑΝΤΙΟΝ της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΞΕΚΑΘΑΡΑ!!

  Απλά, καλέσαμε το δικτυο αληλλεγύης βυρωνα στο 3ο Φεστιβάλ Λαμπηδονας για να έχει και αυτό -ως μια συλλογικότητα του βύρωνα- περίπτερο στον χώρο του φεστιβάλ. Οπως καλέσαμε ΚΑΙ το κοινωνικό φαρμακείο και ΟΛΕΣ τις συλλογικότητες γειτονιάς του Βύρωνα.

  Αλλο αυτό και άλλο τα ψέμματα που γράφετε και το παραλήρημα στο οποίο βρισκεστε. Και για του λόγου το αληθές, παραθέτω το λινκ της ιστοσελίδας του ΚΠΚΒ για να διαπιστώσει ο κάθένας με ένα απλό ψάξιμο τις πολιτυικές θέσεις του ΚΠΚΒ σε μια σειρά ζητήματα:

  http://politistikokentrovirona.blogspot.gr/

  Reply
 2. Παύλος

  Για τα ψέμματα που γράφει ο κ. Σουλιώτης. αναρτώ την θέση του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΥΡΩΝΑ για το προσφυγικό/μεταναστευτικό. Κύριε Σουλιώτη ΓΙΑΤΙ βγάζεται τόση χολή για το Κοινωνικό Κέντρο; ΓΙΑΤΙ γράφετε αυτά τα ψέμματα; Περιμένω απάντηση!

  Με τους πρόσφυγες/μετανάστες είμαστε μαζί. Ανοιχτά σύνορα, άσυλο-προστασία για όλους, να σταματήσουν τώρα οι πόλεμοι!

  Συνεχίζουμε στον δρόμο της αλληλεγγύης!

  Το τελευταίο διάστημα όλοι οι δείκτες της λογικής στο μεταναστευτικό, έχουν χτυπήσει κόκκινο. Ενώ από τη μια, στην ανατολή «περισσεύουν» οι πόλεμοι της Ε.Ε.- Αμερικής- Ρωσίας για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, η καταστροφή του κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντος στο όνομα των κερδών, καθώς και η βίαιη καταστολή κάθε ατομικής ή συλλογικής προσπάθειας αντίστασης σε όλα αυτά, από την άλλη, τα εκατομμύρια των ανθρώπων που παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς/μετανάστευσης προς την Ευρώπη, ρισκάροντας τα πάντα για να προστατέψουν τις ζωές τους από τη φρίκη των βομβαρδισμών, της εξαθλίωσης και της καταπάτησης των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων τους, θεωρούνται αυτοί οι άνθρωποι «περισσευούμενοι», ότι αυτοί είναι το «πρόβλημα».

  Κι έτσι με τη σφραγίδα της Ε.Ε. και τη συμφωνία της κυβέρνησης, διατηρούμε τους φράκτες, πνίγουμε τους απελπισμένους στο Αιγαίο, τους μαντρώνουμε σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης (κλειστά hot-spot), τους καταπατούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους βάζουμε χειροπέδες και τους επαναπροωθούμε βίαια στην «ασφαλή» Τουρκία, παρέα με την FRONTEX και το ΝΑΤΟ του οποίου επίσημα πλέον αποδεχόμαστε τους πολεμικούς σχεδιασμούς και στην περιοχή μας.

  Παρόλα αυτά και κόντρα στις βάρβαρες πολιτικές τους, οι απλοί άνθρωποι υψώνουν τους δικούς τους φράκτες ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Άνθρωποι που έχουν ήδη φτωχοποιηθεί, άνοιξαν τις πόρτες τους, έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν άλλους φτωχούς. Εμείς ως Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα, από την πρώτη στιγμή οργανώσαμε συλλογική κουζίνα, διανομή του φαγητού κατευθείαν στους πρόσφυγες/μετανάστες, διανομή ρούχων κλπ.

  Στον αντίποδα των παραπάνω, τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε μια συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια συκοφάντησης εκ μέρους διαφόρων ΜΜΕ, σε βάρος πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και συλλογικοτήτων για το προσφυγικό/μεταναστευτικό που κατηγορούνται σαν ΜΚΟ-φαντάσματα που δήθεν διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, κλπ. Στοχοποιούνται ακόμα και μεμονωμένοι αλληλέγγυοι άνθρωποι που συλλαμβάνονται και δικάζονται στα νησιά.

  Αυτή η στοχοποίηση των ΜΜΕ τροφοδοτεί και τροφοδοτείται από το φασιστικό υπόστρωμα που έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κοινωνία και πατάει πάνω στην διάχυτη διάδοση εθνικιστικών και ρατσιστικών αφηγημάτων αναπαράγοντας συνεχώς ψευδείς ειδήσεις που εξαπλώνονται ραγδαία χωρίς να επιβεβαιώνονται ή να διασταυρώνονται. Δηλαδή έχουμε την αντιστροφή της πραγματικότητας. Αντί να μπαίνει στο στόχαστρο η πολιτική της υποτίμησης των ζωών μας που οδηγεί εκατομμύρια ανθρώπων στην εξαθλίωση και ευθύνεται για χιλιάδες νεκρούς στα σύνορα μας, στοχοποιούνται οι πιο καταπιεσμένοι και ευάλωτοι καθώς και εκείνοι που δείχνουν την έμπρακτη υποστήριξη και αλληλεγγύη τους.

  Η πραγματική αλληλεγγύη, που δεν ταυτίζεται με την υποκριτική φιλανθρωπία των «εντεταλμένων» ΜΚΟ, της εκκλησίας και των πλουσίων, φαίνεται πως δεν είναι πια ανεκτή. Δεν ταιριάζει με το στόχο του εγκλεισμού σε ελεγχόμενα hot-spot, της διαλογής και επαναπροώθησης των «περισσευούμενων», μετά και την τελευταία άθλια συμφωνία Ε.Ε. –Τουρκίας.

  Τώρα όμως είναι που πρέπει να συνεχίσουμε την πραγματική αλληλεγγύη. Δεν το βάζουμε κάτω. Μαζί με τους μετανάστες/πρόσφυγες να αγωνιστούμε:
  για να σταματήσουν τώρα όλοι οι πόλεμοι,
  για την κατάργηση της συνθήκης του Δουβλίνου,
  για την κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας, με την οποία:
  α) σφραγίζεται ο διάδρομος των Δυτ. Βαλκανίων που επέτρεψε τον περασμένο χρόνο το πέρασμα εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων/μεταναστών.

  β) η Τουρκία, παρά τις καταγγελίες αλληλέγγυων και διεθνών οργανισμών για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, άθλιες συνθήκες διαβίωσης στους καταυλισμούς, βίαιες επαναπροωθήσεις στη Συρία κλπ, αναγνωρίζεται σαν «ασφαλής τρίτη χώρα».

  γ) παραδίδεται, επίσημα, επιχειρησιακός έλεγχος σε μεγάλο κομμάτι του Αιγαίου στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ

  δ) παραβιάζεται ξεδιάντροπα η συνθήκη της Γενεύης (1951, για το καθεστώς των προσφύγων)

  ε) η εφαρμογή της πολυδιαφημισμένης συνθήκης Σένγκεν για την, χωρίς ελέγχους, ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των κυβερνήσεων και στην ουσία διατηρείται η ελεύθερη διακίνηση μόνο των εμπορευμάτων και όχι των ανθρώπων. Για άλλη μια φορά τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας.
  για ανοιχτά σύνορα, για να πέσουν οι φράκτες, να φύγει η FRONTEX και το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο,
  για Άσυλο – προστασία – στέγη σε όλους τους πρόσφυγες/μετανάστες. Με τα χιλιάδες εγκαταλειμμένα κτήρια, με τα εκατοντάδες χιλιάδες κλειστά διαμερίσματα, σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης μπορούν να καλυφθούν ανθρώπινα οι ανάγκες όλων μας, ντόπιων και μεταναστών,
  για ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας, μικρές ανοιχτές και εντός του οικιστικού ιστού δομές οργανωμένες από τους δήμους, με αυστηρές συνθήκες υγιεινής κι αξιοπρέπειας.
  Εμείς όλοι που χθες ήμασταν απλήρωτοι/ες, σήμερα άνεργοι/ες και αύριο ίσως μετανάστες/τριες, είμαστε όλοι στην από εδώ πλευρά, μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Όλοι μαζί, στεκόμαστε απέναντι στις βάρβαρες πολιτικές της ΕΕ, και των συνένοχων κρατών και κυβερνήσεων, απέναντι στις πολιτικές του κεφαλαίου που εξαθλιώνουν όλους μας και σταδιακά μας μετατρέπουν σε δουλοπάροικους ή περισσευούμενους.

  Η δύναμη είναι στα δικά μας ενωμένα χέρια, στη δική μας αλληλέγγυα σκέψη, στην δική μας κοινή δράση!

  Συνεχίζουμε…

  – Κάθε Τετάρτη πρωί μαγειρεύουμε για τους πρόσφυγες που στεγάζονται στην κατάληψη στέγης προσφύγων/μεταναστών, στην οδό Νοταρά 26, στο κέντρο της Αθήνας

  – Κάθε δεύτερη Κυριακή μαγειρεύουμε για τους πρόσφυγες του Πειραιά

  – Συγκεντρώνουμε στο χώρο είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες του Πειραιά. Για το σκοπό αυτό γίνονται τακτικές ανακοινώσεις από τα μέσα επικοινωνίας του κέντρου (ιστολόγιο, facebook, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο)

  -Διοργανώνουμε ενημερωτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με θέμα το προσφυγικό/μεταναστευτικό

  – Με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και αυτοοργάνωση αποφασίζουμε την αλληλέγγυα δράση μας, μαζί με τους πρόσφυγες/μετανάστες αναζητούμε τους κοινούς μας αγωνιστικούς- χειραφετητικούς δρόμους.

  Σε αυτό ακριβώς το μονοπάτι αλληλεγγύης και αγώνα οφείλουμε να συνεχίσουμε, απομονώνοντας ξενοφοβικές και φασιστικές φωνές.

  17 Απριλίου 2016

  KOINΩΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΥΡΩΝΑ

  http://politistikokentrovirona.blogspot.gr/2016/04/blog-post_18.html

  Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.